https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYAK FEDERASYONU İÇİN KAYSERİ NE SÖYLÜYOR?

10 Mayıs´ta yapılması planlanan Kayak Federasyonu seçimleri öncesinde adayların hummalı bir şekilde ziyaretleri ve delege ikna turları devam ediyor.


10 Mayıs´ta yapılması planlanan Kayak Federasyonu seçimleri öncesinde adayların hummalı bir şekilde ziyaretleri ve delege ikna turları devam ediyor. Hemen hemen ülkenin her tarafındaki illerden katılımın olduğu, federasyon seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu illeri kadar, Kayseri´nin de önemli bir yeri var. Özellikle bu sezonki seçimlerde oy kullanacak delege sayılarına bakıldığında, Kayseri açık ara ön sırada yer alıyor.

Gerek sporcuları, gerekse de delegeleri ile Kayak Federasyonu´nda hissedilir bir ağırlığı olan ilimizin yapılacak seçimlerde başkan adaylarını da dikkatli bir şekilde dinleyeceklerini düşünüyorum. Her iki aday da bu hafta içinde ilimizde delegelerle bir araya gelecekler. Kayseri´ye neler vaat edeceklerini şimdiden kestirmek zor ama önemli olan ilimiz delegelerinin şahsi hesaplar yerine Kayseri hesapları diyerek, her iki ismi de dikkatlice dinlemeleri ve sonrasında bir karara varmaları en doğrusudur.

Bazı delegelerle yaptığım görüşmelerde önceden verilen sözlerin olduğunun altı çiziliyor. Tabi ki de bu konuda herhangi bir söylemim olamaz. Bu seçim 4 yılda bir yapılıyor ve iyi düşünerek adım atılmalıdır. Delegelerle zaman zaman yaptığım görüşmelerde neden Kayseri´den bir adayın çıkmadığı dile getiriliyor. Bunları şimdi konuşmak belki de çok geç. O yüzden ortadaki adaylar üzerinden yapılacak olan istişareler konusunda, en azından birlikte hareket etmenin Kayseri için en hayırlısı olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Erciyes Dağı ve Kayak Federasyonu derken Kayseri açısından nelerin yapılabileceğini anlatmaya çalışıyorum. Yerel yöneticiler veya dağ yöneticilerinin de buradaki çalışmalarda fikirlerinin hep önemli olduğundan dem vuruyorum. Hatta federasyon yönetimi veya kurullar konusunda ilimizin neler elde edeceğine kadar her şeyden bahsediyorum.

Dağ yönetimi ve yerel yönetimler böyle bir dağı bizim hizmetimize sunmuşsa bence onların düşüncelerinin de önemi vardır. Bence başkan adaylarını dinledikten sonra delegeler, bir araya gelmeli ve bu durumları değerlendirmeliler.  Herkes ?Ben´ der ama önemli olan ?Biz´ sözüdür. ?Ben´ diyen kaç kişi istediğini alabilir ki? Biz dersek daha güçlü oluruz. Bunu unutmayalım. Kayak Federasyonu seçiminin tüm camiaya hayırlı olmasını diliyorum?