https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KARAMAN´LA YOLA DEVAM EDİLMELİ!

Kayserispor aldığı son galibiyetle ligde kalışını garantiledi.


Alınan bu galibiyet rakip açısından pek hoş bir durum ortaya çıkartmasa da, temsilcimizin büyük sevinç yaşadığını belirtmek isterim. Takım kadrosunda yer alan futbolcuların maç sonrasındaki sevinçleri bir kenara, asıl dikkatimi çeken Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın kendisinden bu denli geçişidir. Maç sonrasını anlatan bir fotoğraf karesinde Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın kollarına girmiş iki kulüp çalışanı ve Karaman´ın yarı baygın durumu. Gerçi maç sonrasındaki basın toplantısında da Teknik Çalıştırıcı Karaman, nasıl bir durumda olduğunu kısaca anlatmıştı. Yani kendisinden bu derece geçebilen bir isim, bu takımın başında. Başkan Erol Bedir´in de söylediği gibi bizden daha çok Kayserili olmuş bir hoca. Bu nedenledir ki, Başkan´a maç sonrasında hoca durumunu sorduğumda da cevabı ?Hikmet hocayla devam etmek isterim´ oldu.

?Şimdi bunları neden yazıyorsun?´ diye düşünebilirsiniz. Buna cevap ise ligde gelecek sezon kiminle nasıl yola devam edileceğidir. Bakınız Hikmet Karaman Kayseri´ye 3 kez geldi. İlk gelişi 2004- 2005 sezonuydu. O dönemde de takımın ligde kalıp kalmayacağı tartışılıyordu ve geldi, takımı ligde bıraktı, sonrasında yönetimle anlaşamayarak yol ayrımına girdi. Daha sonra Erciyes için geldi. Yine aynı başarıyı gösterdi ve yine yönetim nedeniyle gitti. Bu gelişinde de yine takımın durumu pek iç açıcı değildi. Geldi ve yine kendisinden bekleneni yaptı.

Bu sezon bitti artık, bir değişim değil de sezon başından itibaren Hikmet Karaman´la yola çıkarak gidilecek yolculuğun nasıl olacağını görmek beni şimdiden meraklandırıyor. Hocanın takımda kaldığı takdirde tek isteği var. O da üst sırada yer alan takımlara Kayserispor´un ezdirilmemesi. Buna göre bir transfer çalışmasının yapılmasını istiyor. Bence Hikmet Karaman bu sezonu noktalasa da, gelecek sezon için kolları sıvamalı ve yönetimle birlikte gelecek sezon düşmeye değil de üst sıraları zorlayan bir yapıda bir takım oluşturmalıdır?