https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


HİJYEN VE STERİLİZASYON

Merhaba Kayseri Gür Haber okurları


Sağlık, güzellik ve bakım için hijyen ve sterilizasyon önemli.

?Hijyen´ sözcüğünden genelde sıhhate zararlı çevre koşullarını yok ederek hastalığı önleyici mücadele anlaşılır. Modern hijyen biyoloji, kimya ve fizik gibi bilimlerin bilgilerini esas alır. Kamu hijyeni, çöpü ve pis suları yok etme önlemlerini ve araçlarını, kanalizasyon, çöp yakma tesisleri ve arıtma tesisleri, suları koruma, havanın temiz tutulması ve gürültüyle mücadele yasalarını oluşturma gibi alanları kapsar. Ama kamusal hijyen, yalnızca resmi makamların ve politikacıların işi değildir. Bizler de bu konuda sorumluluğu paylaşmaktayız. Kirli sular, kirli hava, sürekli gürültü ve çöp yığınları yalnızca manzarayı çirkinleştirmekle kalmaz, sağlığımız ve yaşantımız için de büyük tehlike oluşturur.

Kişisel hijyene dahil olanlar öncelikle cilt, saç, ağız ve tırnak bakımıdır.

İşte bu hizmetleri aldığınız salonların hijyeninin ne kadar güvenilir olduğunu, tüm kullanılan aletlerin sterilizasyonunun yapılıp yapılmadığını, dezenfekte edilip edilmediğini kontrol etmeden işleminizi yaptırmamanız hem sizin hem ailenizin hem de toplum sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. En iyi sterilizasyon yöntemleri ısı ile uygulanmaktadır. Bütün mikroplar ve virüsler yüksek ısıda ölürler.

Örneğin virüsler 180 derecede bir dakikadan az bir sürede ölürler, bu değer mikroplar için değişir. Kaynar suya koyarak sterilize yöntemi eski ve fazla güvenli olmayan bir yöntemdir. Tam sterilizasyon için kaynama 8 saat sürmelidir ki steril olabilsin. Bu nedenle güzellik ve kuaför salonlarında en pratik sterilizasyon yöntemi yüksek frekanslı ULV ışınlı sterilizasyon aletleridir.

Lütfen sağlık ve güzellik için sağlığınızdan ve güzelliğinizden olmayın. Gittiğiniz her salonda bunlara dikkat ediniz ki sağlık ve güzelliğiniz daim olsun.

Güzellik dolu günlerde birlikte olmak dileğiyle mutlu, güzel kalın?

 

Sorularınız ve sorunlarınız için bize ulaşın

gonuldirim@hotmail.com