https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Dr.Metin Ekici


GRİP

Grip, influenza adı verilen bir virüsün neden olduğu, insanlar ve toplum üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturabilen, mevsimsel, yaygın ve bulaşıcı bir hastalıktır.


Grip, influenza adı verilen bir virüsün neden olduğu, insanlar ve toplum üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturabilen, mevsimsel, yaygın ve bulaşıcı bir hastalıktır. Bulaşma Şekli: Hastalık solunum yolu ile geçer. Hastalık, grip olan insanların öksürük, hapşırma veya konuşması sırasında ve bazı hayvanların hastalığı yayması ile havada bulunan mikrobun solunum sistemimize girmesi ile oluşur.

Belirtileri: Grip, kendisini ateş, titreme, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, eklem ve kas ağrısı ciddi halsizlik, bazen ishal ve kusma şeklinde gösterir.

Risk Grupları: Hastalık,  okul, kreş, yaşlı bakım evi ve asker birlikleri gibi toplu yaşanan yerlerde daha kolay yayılır. Sağlık çalışanları, çocuklar, yaşlılar, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, astım, KOAH, şeker, kalp hastalığı, böbrek yetmezliği, kan hastalığı gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalığı olanlar risk altındadır.

Gribe Karşı Alınacak Önlemler: Her yıl grip aşısı olmak, hasta kişilerle yakın temastan kaçınmak, aksırma ve öksürme esnasında ağzımızı ve burnumuzu mendil ile kapatmak, sabun ve su ile elleri sık sık yıkamak, beslenmemize ve giyinmemize dikkat etmek gerekir. Kişi grip olmuşsa istirahat etmesi, bol sulu gıda ve meyve tüketmesi, nefes darlığı, öksürük, ateş gibi bulgularda ağırlaşma oldu ise bir hekime baş vurması gerekir.