https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


FUTBOLDA ALT YAPILARA KADAR İNEN ?KAVGA ETKİSİ´!

İlimizde birçok genç, spor konusunda tercihini futboldan yana kullanıyor.


İlimizde birçok genç, spor konusunda tercihini futboldan yana kullanıyor. Öyle ki bu branşta tercih yapanlar hayallerinde büyüdüklerini ve iyi bir takımda yer alarak geçimlerini sağlayarak, kendilerini spor kamuoyuna tanıtmayı umuyorlar. Hal böyle olunca da bu branşa ilginin yoğun olması normal olarak karşılanıyor. Milyar Dolarları ifade eden bir bütçeye sahip olan bu futbolu tercih eden çocuklar, daha topa ilk dokunmalarından itibaren ebeveynleri tarafından yönlendirilmeye başlıyorlar. Öyle ki çocukların hangi takımda yer alacaklarından tutunda idman programlarına kadar büyükleri itina ile çalışma yapıyorlar.

Yukarıda futbola gönül veren bir çocuğun nasıl bir dönemi yaşamaya çalıştığını kısaca aktardım. Çocukların bu hayallerini yıkmamak ve sevdikleri konulara eğilimlerini sağlamak için bizlerde üzerimize düşeni yapmalıyız. Geçen hafta sonunda ilimizde yaşanan bir olay hiçte bu söylediklerimi destekler nitelikte değildi. Desteklemek bir kenara tam zıttı bir davranış oldu. Hem de bu durum ilimizde spor konusunda tanınmış isimler tarafından gerçekleştirildi.

Bir taraftar Erciyesspor ve Rıdvan Hoca diğer tarafta ise Doğa Gençlikspor ve Nihat Hoca! Ne söylesem boş. İki takımın teknik adamları gençlere örnek olacaklarına resmen savaşmışlar. Hatta bu yüzden de iki takımda oynadıkları maçı kurul kararıyla mağlup tamamlamış oldu. Burada o veya bu demesem de Nihat Hoca´nın yazılı gönderdiği açıklamalardan bir dizi taraf olma olayının benimsendiğini anlıyorum. Eğer ki durum böyle ise başta kuruldaki isimler olmak üzere maçın hakemi ve onu atayanlar da dahil bir kez daha verilen kararı gözden geçirsinler.

Yapılanlar ve yaşananlar hiç Kayseri´ye yakışmamış. Hatta bu koca koca teknik adamlara hiç yakışmamış. Çocuklara bu şekilde mi örnek oluyoruz?...