https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


ERCİYES´İN GENEL KURULU ERTELENİR!

Bu sezon ligden düşerek bir alt ligde mücadelesine devam edecek olan Kayseri Erciyesspor´da yönetimin belirleneceği genel kurul için Başkan Ziya Eren´in daha önce belirttiği ziyaretler gerçekleşemedi.


Bu sezon ligden düşerek bir alt ligde mücadelesine devam edecek olan Kayseri Erciyesspor´da yönetimin belirleneceği genel kurul için Başkan Ziya Eren´in daha önce belirttiği ziyaretler gerçekleşemedi.

Bu durum ışığında da genel kurulun ertelenmesini bekliyorum. Öncelikle Erciyesspor konusundaki düşüncelerimi yaklaşık bir aydır yazdığım köşe yazılarında belirtmiştim ki hala da aynı düşüncede olduğumu söylemek istiyorum. Ligden düştükten sonra veya ligde mücadele ederken yönetimin yalnız kaldığını ve şehrin yöneticilerinin dahi bu takımı manevi destekten yoksun bıraktıklarını dile getirmeye çalışmıştım. Yine aynı senaryolar yaşanacağa benziyor. Durum böyle olunca dernek olarak kalan bu takım sahipsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç´ın uzun süredir sesinin çıkmadığını biliyoruz. Kaldı ki birçok maçında da son zamanlarda takımın yanında olamadı. Durum böyle olunca da Başkan Ziya Eren ?Yanımızda destek görmek istiyoruz. Yapacağımız görüşmelerde umarım bu şekilde sözler alır ve uygulamada da görürüz´ demişti. Bakalım günler neleri peşinden getirecek ama bir kez daha belirtmek isterim ki, bu takımın kurtuluş reçetesinde şirket olmak var.

Bu sözüme her ne kadar bazı arkadaşlarım katılmasa da bu düşüncemde hala değişiklik yok. Şirket olması demek takımın bu şehirden gitmesi anlamına gelmiyor. Alacağınız bazı kararlar ışığında merkezini belirler ve ortaklık yapısına şehrin paydaşlarını katarsanız Erciyesspor, yapılan çalışmalarla Kayseri adını yine en iyi şekilde temsil etmek için çaba harcar. Bu durum karşısında şirket olunca illa ki Ziya Eren bu takımı alsın da demiyorum. Herhangi bir şirkette bu takımı bünyesine katabilir. Bu iş adamının adı Ziya´da olabilir, Ahmet veya Mehmet´te olabilir.

Çünkü şirketleşme olduğunda harcamalar resmi olarak gider sayılacaktır. İşadamları da en azından vergi veya diğer konularda sıkıntı yaşamadan sahibi olacakları bu şirketteki giderleri rahatça karşılayabilirler. Yani kısacası bugün genel kurul olmasa da en azından şehrin yöneticileri takı kaderine bu şekilde bırakmasınlar. Düğmeye bassınlar ve eğer ki ?Alacak var mı?´ diyorlarsa şirketleşme içinde izin versinler?