https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


ERCİYES´E YÜKSEK İRTİFA MERKEZİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İlimizde yapılması planlanan ama bir türlü hayata geçemeyen ?Yüksek İrtifa Merkezi´ hala spor kamuoyunun gündeminden düşmüyor.


Daha önce ilimize ziyarete gelen Spor Bakanları bu konuda sözlü olarak ?Yaparız´ demiş olmalarına karşın, hala bir adım yol alınamadı. Erciyes´in eteklerinde yapılacak olan bu merkez sayesinde özellikle yaz döneminde birçok spor branşının uğrak yeri olması planlanan Kayseri, böylesi bir durumdan daha fazla uzak kalmamalıdır.

Bakınız Erzurum bu konuda bizden birkaç adım önde olan bir şehirdir. Oradaki siyasilerin de geçmişteki çabasıyla bu şehirde oluşturulan merkez sayesinde, en azından futbol takımları dâhil olmak üzere birçok branştaki sporcu yaz dönemlerinde bu kamp merkezini kullanıyorlar. Biz neden Kayseri olarak böylesine öne çıkılacak bir konuda geriden gelmeyi tercih ediyoruz işte bu konu spor kamuoyunda iyiden iyiye dillendirilmeye başladı.

Kayseri özelinde yapılan yatırımlarla kış döneminde en önemli dağlardan birisi olan Erciyes konusunda ne yazık ki yeterince ilgi çeken durumu ortaya çıkartamıyoruz. Buna birazcık yatırımcıların şaşı bakması, birazcık da yöneticilerin şaşı bakması dersek daha rahat bir anlatım dili kullanmış oluruz. Erciyes´te yapılacak olan ?Yüksek İrtifa Merkezi´ için yerlerin belli olmasına karşın bu dönemde önümüzdeki en büyük engelin parasız olduğunu da düşünmekteyim. Umarım yapılacak olan bu projede Ankara´nın sözü yerde kalmaz ve ilimizin bu önemli projesi için destek olunur. Gerçi bu konuda siyasilerimiz de sanırım bu işin peşindelerdir?