https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


CİLT SAĞLIĞI VE KARIŞIMLAR

Merhaba Kayseri Gürhaber Okurları,


Bu ayki konumuz evde hazırlayabileceğiniz yüz maskeleri. Bu konuda bazı tavsiyelerimiz olacak.

Öncelikle maskeleri temiz bir cilde uygulamamız gerekiyor. Bu yüzden sizlerin de bu uygulamayı yaparken gereken hassasiyeti göstereceğinizi düşünüyorum. Öncelikle alacağınız bir duş ile bütün cildi suyla temizlemelisiniz ve sonrasında yüze maske uygulaması yapmalısınız. Maske uygulamasını haftada bir kere bile yapmak cildi canlandıracak hatta yıpranmasını önleyecektir. Böylelikle güzel bir görünümde olmasını sağlayacaktır.

Bu konuda anlaştığımıza göre gelelim hangi ciltler için ne tür maskeler uygulamamız gerektiğine;

GENİŞ GÖZENEKLİ CİLTLER: Bu özelliğe sahip olanlar için en iyi olanı kırmızı erikten yapılanıdır. Meyveyi on parçaya ayırmalı ve yarım yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte iyice ezilip kullanılmalıdır. 20 dakika süre ile bu karışım uygulanmalıdır.

KURU CİLTLER: Sirke, yumurtanın sarısı ve bir çorba kaşığı zeytinyağından yapılan karışımdır. Bu da 20 dakika süre ile uygulanmalıdır.

YAŞLI CİLTLER: Bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı susamyağı, birkaç damla limon suyu ile karıştırılıp hazırlanır. Uygulama yapıldıktan sonra yine 20 dakika beklemelidir.

KIRIŞIK CİLTLER: Bir yumurta ve ezilmiş yarım elmayı aynı kapta çırpın. Daha sonra hazırlanan karışımı cilde uygulayın. Karışım uygulandıktan sonra 20 dakika bekleyin. 

KIZARIK CİLTLER: 100 gr. yabani gülü bir yumurta beyazı ile karıştırıp iyice ezin. Kıvamı cilde uygulamaya hazır olana kadar karıştırdıktan sonra uygulamaya başlayın. Ciltte 20 dakika beklemelidir.

DONUK CİLTLER: Eşit miktarda sıvı bal ile limon suyu veya portakal suyu (Her biri bir çorba kaşığı olmalı) karıştırılmalıdır. Daha sonra cilde uygulanır ve 20 dakika beklenir.

YAĞLI CİLTLER: Üç yemek kaşığı kaynatılmış ada çayı ile ezilmiş bir portakal veya elmayı çırpın. Karışımı sonrasında cilde uygulayın. 20 dakika bekleyin.

Yukarıda belirtilen karışımları evde haftada bir defa uygulama olarak kullanabilirsiniz. Bu uygulamalardan sonra yüzünüzü önce ılık suyla sonra da soğuk suyla durulayıp, kurulayın. Cildinize daha sonra tonik ve nemlendiricinizi sürün.

Sağlık ve güzellik dolu günlerde birlikte olmak dileğiyle?