https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


BİR ATTIK ÜÇ ALDIK!

Süper Lig´in açılış maçında sahasında Fenerbahçe´yi konuk eden Kayserispor´da istenen hedef gerçekleşmiş oldu.


Maçın skoru 1-0 olurken 3 puanda bu sayede temsilcimizin hanesine yazılmış oldu. Daha önce de belirttiğim gibi Kayserispor bu maçta alacağı 1-0´lık skor dahi bize yetecek ve alt sıralardan uzaklaşma adına önemli bir adımın atılmasını sağlayacak´ demiştim. İşte bu galibiyet geldi ve takım ligde biranda üst sıralara tırmanmış oldu.

Maçta oynanan oyun ve rakibe karşı verilen taktik mücadelesi de Hikmet Karaman´ın bu maça ne denli önem verdiğini ortaya koydu. Defans bölgesinde 3 stoperi kullanan Karaman özellikle sol kanada yerleştirdiği Kucher ile bu bölgeden yapılacak atakların büyük bir bölümünü de kesmiş oldu. Sadece böyle bir taktik yeterli değil diğer anlamda orta alandaki hakimiyetinde elde tutulması gerekiyordu. Gerek Chery, gerekse de Mensah bu bölgede fazla geriye gitmeden dönen topların yeniden toparlanıp rakip kaleye atak yapılmasında önemli rol oynadılar.

Kayserispor kısacası hak ettiği bir galibiyeti aldı. Öyle maç sonrasında Fenerbahçelilerin dediği gibi ?Hakem bizi duman etti´ söylemini burada kabul etmiyorum. Eğer öyle olsa, hakem ilk golü de verir ve rakibin sahada daha farklı mağlup olması için gereken tüm mücadeleye gösterirdi. Çalınan düdükler ve verilen kartlar konusunda her kafadan ses çıksa da, bu duruma Fenerbahçe´yi yine bu hakemler getirmişti. Anadolu takım futbolcuların yaptıkları en ufak hataların da cezalandırıldığı günümüzde, eşitlik kavramından yola çıkılınca Fenerbahçe´deki yöneticiler ve teknik adamlar sızlanmaya başladılar.

Neyse tebrikler Kayserispor diyerek, bu haftayı unutup Göztepe maçına odaklanmanın zamanı geldi?