Mustafa GÜRBÜZ


Başkan Çamlı değişim yapmalı

Başkan Çamlı değişim yapmalı


Kayserispor’da sezonun son haftaları içine girdiğimiz şu günlerde futboldan daha çok gelecek sezon için yapılacaklar konuşulmaya başladı. Daha önce de belirttiğim gibi öncelik ‘yönetim olmalı’ sözümü hala savunmaya devam ediyorum. Kayserispor’da ‘her şeyin en iyisini yapalım’ dediğimiz şu günlerde işin başına, yani yönetime odaklanılmalı. Başkan Ali Çamlı eğer ki göreve devam edecekse, bunu yeni yönetimi ile yapmalıdır. Kulübün içerisinde yaşanan ‘o şunu söyledi’ veya ‘bu şunu yaptı’ diyerek, birbirlerini eleştirmekten geri kalmayan yönetimin, bundan sonrasında sadece kulüp odaklı çalışmalara imza atması gerekir diye düşünüyorum. Şimdi kalkıp ta bana ‘sen ne demek istiyorsun’ diyenleriniz veya yönetimden bazılarının ‘bu ne diyor’ diye söylemlerini duyar gibiyim. Buna gerek yok! Bu söylemlerimin ne olduğunu şöyle bir geriye dönüp baktığınızda görürsünüz veya bir sezonun kritiğini yapınca anlarsınız. 

Kayserispor’da yer alacak isimler konusunda bazı isimler ortaya çıkmış olabilir. Bu konuda da bence her ferdin bir düşüncesi olduğu gibi karar vericilerin de ne dediğine bakılacaktır, diye düşünüyorum. Öyle ‘sen sen’ diyerek kişilerin bu yönetimde yer almasına müsaade edileceğini düşünmüyorum. Kaldı ki mali olarak destek olan isimler, yine bu kulüpte yer alacaktır. Ancak spor kamuoyundan tepki alanların ise bu yapıda daha fazla barınabileceklerini düşünmüyorum. Kaldı ki burada iş yapmayan dediğim kişilerin (sadece maçlara gelip gidenler veya hiç gelmeyenlerin) olmasında bir anlam görmüyorum. Belediyelerden birer isim deniliyor ama bu da pek doğru bir yaklaşım değil. Bence iş yapacaklara daha fazla yer verilmesi gerektiği görüşünü savunuyorum ki, kamuoyunda da konuşulan bir başlıktır. 

Bu nedenledir ki, ‘börek yerken yanımıza gelenlerin, dayak yerken de yanımızda olması’ gerektiğini hep söylüyorum. Bu kulüp zorlu günleri aştı denebilir ama hala bu işin zor bölümü geride duruyor. Yani buz dağının görünen yüzünü çözümledik. Görünmeyen yüzü geride duruyor. Temliklerin nasıl ödeneceğine odaklanılmalı ve bu borç yükü de bir an öncesinde ortadan kaldırılmalıdır. Daha bu konuda çok söylemim olacak. Başkan Çamlı şimdiler de hukuk mücadelesi desin dursun. Bunu söylerken bankaların temliklerine kim engel olacakmış sorarım?..