https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


AMATÖRLER İÇİN RESMİ AÇILIŞ GÜNÜ!

Argıncık bugünlerde heyecanlı anların yaşanmasına neden oluyor.


Daha önceleri toz sahalar içindeki futbolun oynandığı ve ilimiz amatör futbolunun büyük kahrını çeken Argıncık´ta, sahaların çimlendirilmesiyle yine futbolda büyük zamanlar burada geçirilmeye devam etti. Futbolda bir dönemler hakemlik yaptığım o günleri hatırlıyorum da, daha dün gibi bazı gelişmeler canlılığını koruyor. Argıncık Stadı´nın yağmur suları nedeniyle göllenmiş hali! Saha içinde gençler futbol müsabakalarını oynarken, bir yandan da su birikintileri ile mücadele ederlerdi. İşte o günlerden bu zaman kadar, bu stadın etrafından ve tabi ki işleyişinde büyük değişimler yaşandı.

Argıncık´ta ki statların öncelikle zeminleri çimlendirildi. (Suni ya da doğal olsunda çimli halde gençler futbol oynasın.) Diğer yandan etrafında yapılan düzenlemenin yanı sıra birde kulüpler için bina yerlerinin inşası, tam anlamıyla burayı değerli hale getirdi. Yani kısacası ilimizde yer alan birçok kulüp, maç oynadığı ve zaman zaman da idman yaptığı burada, hem idman, hem maç yapacak; hem de soyunma odaları sayesinde terli halde sahadan çıkınca duşunu alıp, kıyafetlerini değiştirebilecek. Hatta dinlenebileceği bir yer de olacak. Bunları söylerken belki yaz döneminde sporcuların pek etkilemeyeceği ve gerekliliğinin tartışılabileceği akla gelse de, müsabakaların oynandığı mevsim olarak kış ayını düşündüğümüz de, bu çalışmaların ilimiz amatör futboluna ciddi bir dokunuş olduğunu kabul etmeliyiz.

Velhasıl böyle bir dokunuşu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mustafa Çelik´e de bir kez daha amatör futbol camiası adına teşekkür etmeliyiz. Bu yapının açılışı çok önceleri yapılsa da, resmi olarak Bakanların gelmesi bekleniyordu. İşte o gün geldi ve umarım Türkiye´ye örnek olan bu yer, ilerleyen zamanda bir de Melikgazi Bölgesi´ndeki kulüpler için inşa edilir?