https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


AGÜSPOR İÇİN ORTAYA ATILAN MİKTAR DOĞRU DEĞİL Mİ?

Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazısı ile basketbolda ilimizin temsilcisi olan AGÜ Spor´un, Kayserispor´a dahil olması için gerekli olan para miktarından ve kulübün içinde bulunduğu borçtan bahsetmiştim. Bu konuyu anlatırken de Kayserispor´da üst kademe yön


Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazısı ile basketbolda ilimizin temsilcisi olan AGÜ Spor´un, Kayserispor´a dahil olması için gerekli olan para miktarından ve kulübün içinde bulunduğu borçtan bahsetmiştim. Bu konuyu anlatırken de Kayserispor´da üst kademe yöneticilerden aldığım duyumlar diye de eklemiştim. Bu açıklamamın ardından AGÜ Spor´la ilgili ortaya atılan para miktarına, bazı eski AGÜ Spor´lu yöneticilerden itiraz geldi.

Kulübün içinde bulunduğu ortamda hiç o kadar yüksek bir miktarda borcunun olmadığı ve ligde de bu kadar yüksek bir borçla takımın idare edilemeyeceğini anlattılar. Belirtilen borç miktarı olarak da 3 ila 4 milyon TL arasında diye kesin bir fiyattan bahsettiler. Baktığınızda bu miktarın bir bölümü eski sponsordan alınacak olsa da, yine de bu kulübe 2 milyon Lira´ya yakın bir paranın ihtiyaç olduğu ifade ediliyor.

Yani kısacası AGÜ Spor´u alan kişiye öyle abartılacak şekilde bir yük getirmiyor. Kayserispor gibi bir kulüp bu takımı bünyesine alsa da, yönetimin zorlanacağı bir parasal külfetle karşılaşmayacaktır. Hele bir de devletin çıkarttığı kanun sonrasında AGÜ Spor´un daha iyi ligde yoluna devam edeceğinden şüphem yoktur. Bu nedenle buradan bir kez daha belirtmekte fayda var. Kayserispor yönetimine fazla külfet getirmeyecek ama ilimiz genç kızlarına umut verecek olan bu adımın bir an önce atılması gerekiyor. Sosyal sorumluluk projelerinden bahseden bazı ilimiz yöneticileri nedenle de bu konuda hiç ağızlarını açmıyorlar. AGÜ Spor isim değiştirerek ligde yoluna Kayserispor olarak ilerlemeli ve alt yapıda bu takımın ilerleyişini bekleyen yüzlerce gencimizin de umutlarını yeşertmelidirler. Onların da basketboldaki üst liglerde oynamak hevesleri umarım Başkan Erol Bedir´in atacağı umut adımıyla gerçeğe dönüşür?