https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


AGÜSPOR, ?BEKLEYEN DERVİŞ MİSALİ´!

Sabır bir erdemdir. Aslına bakarsanız fazla sabırlı olmak da bazen taşı çatlatır. Kısacası her bekleyişin mutlak bir sınırı ve zamanı olmalıdır.


Sabır bir erdemdir. Aslına bakarsanız fazla sabırlı olmak da bazen taşı çatlatır. Kısacası her bekleyişin mutlak bir sınırı ve zamanı olmalıdır. Şimdi bunları yazarken, ?Spor köşesinde felsefi konuların ne iş var!´ diyebilirsiniz. Konumuz aslına bakacak olursanız biraz felsefi, biraz da mali. Basketbolda uzun süredir dilimizde dolaşan AGÜ yani uzun ismiyle Abdullah Gül Üniversitesi Spor Kulübü´nde yaşanan durum.

AGÜ, sezon başından buyana sancılı hayat serüvenini sezon ortasına geldiği şu günlerde dahi devam ettiriyor. Uzun bir can çekişme dönemi olarak da adlandırabilirsiniz ya da yoğun bakımda uzun yıllar kalan hastalar vardır ya işte AGÜ Spor´un durumunu böyle özetleyebiliriz. Sezon başında yaşadığı transfer yasağı ile yeniden karşı karşıya kalan ve mali olarak sıfırı dahi tüketen bir kulüpten söz ediyoruz. Yönetim, kendi imkânları ile ne kadar para bulabilir? Bunu da hesap olarak sorsak da bu ayrı bir konu olarak ilerleyen günlerde irdeleyeceğimiz bir başlık olsun. Ama ilimiz yöneticilerinin hala ısrarla bazı değişimlerden yana olmadıkları gibi kulübün batıp yok olmasına da sessiz kalmalarına anlam vermek gerçekten çok güç.

Bir kez daha altını kalın bir şekilde çizerek belirtmek istiyorum. Bu takımın gelecekte refaha kavuşması için yapılması gereken çalışmalar konusunda her çareye başvurulmalıdır. İsim değişikliğinden tutun da farklı bir kuruma kulübün geçmesine kadar. Kısacası bu söylediklerim daha önce de yapılan değişimlerdir. Şimdilerde mevcuttaki isme yakışmayacak bir durum içinde olan kulübün, bu haline acaba 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül nasıl bir tepki verir, gerçekten merak ediyorum. Kulüp yöneticilerine ve yetkililere bir kez daha seslenmiş olayım. Artık duymazlık durumlarıyla karşı karşıya kalmayalım. Spor gençler için önemli bir araçtır. Unutmayalım buralara yapılacak harcamaları ?masraf´ olarak değil ?hizmet´ olarak gösrelim?