https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


Adıyaman’a ‘Kayserili hayırsever’ çıkarması ve Bakan Özhaseki

Adıyaman’a ‘Kayserili hayırsever’ çıkarması ve Bakan Özhaseki


Kayseri, hayırseverleri ile nam yapmış bir şehir. Zorlukların yaşandığı veya yardım talep edildiğinde hangi bölge olursa olsun insanının yardımına koşan bir Kayseri gerçeğini Adıyaman’da bir kez daha gördüm. Hayır işlerinde genelde il içinde yapılanlara alıştık diyebilirim. Hayırseverler ellerinden geldiğince kamu kurum ve kuruluşları vasıtasıyla il içerisinde yapılacak ne varsa ellerini taşın altına koymayı seviyorlar. Sağlık, eğitim, inanç, spor ve kültür konusunda ilimizde nerede bir eksiklik varsa bunların hepsinde hayırseverlerin izini görüyoruz. Bakınız ilimizde öyle bir furya estirildi ki 2. devlet üniversitesi bile kurulurken dilekçesinde binaların hayırseverleri tarafından yaptırılacağı sözü verilmiş. ‘Miş’ diyorum çünkü bu işlerde son zamanlarda hızını artıran bir isim olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki birçok konuşmasında bu kuruluş aşamasını bu şekilde anlattı. İşte aynı kişi şimdi de il içinden çıkarak Kayserili hayırseverlerin yardımlarını ülke çapındaki diğer insanlarımıza ulaştırmak için adımlar attı. 

Hani daha önceden Kayserili olduğunu bildiğimiz ve çeşitli vilayetlerde hayır işleri yapan hemşerilerimiz vardı ve yapılmaya da devam ediyorlar ancak bu kişilerin diğer bölgelere veya ilimize yardımları konusunda ise Mehmet Özhaseki gerçeğini unutmamak gerekir. Rahmetli Kadir Has’ı ziyaretlere gittiği zamanları da konuşulanlar daha dün gibi kulaklarımızda yankı yapıyor. Kayseri kadim bir şehirdir. Bu şehrin insanı da kazandığını, yeniden insanına vererek mutlu ve huzurlu oluyor. Hani bir söz var ya, ‘Veren al alan elden üstündür’ diye. İşte bizim insanımız da bu sefer rotayı Adıyaman’a çevirdi. 

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sonra bu bölgede insanımızın durumu içler acısıydı. Bu bölgenin yeniden ayağa kalkması için o günden bu yana dek devletimizin ve hayırseverlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bir temel atma töreni için ilimizden bir grup gazeteci ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin daveti üzerine bu bölgeye gittik. Giderken Maraş içinden geçtik ve sonrasında Pazarcık ilçesine ulaştık. Felaketin üzerinden aylar geçmesine karşın hala yıkılmak üzere olan evler, çatlamış duvarlar, terk edilmiş mahalleler yani anlayacağınız hâlâ izler canlı ve görenlerin tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Anlayacağınız bu bölgenin kısa bir sürede eski haline gelmesi beklenmez ama ne kadar olursa diyerek bir ucundan tutandan da Allah razı olsun.

Yolculuğun son durağı Adıyaman oldu. Adıyaman aslında deprem kuşağından uzak gibi algılanabilir ama yıkımın boyutu sanki bu şehirde daha fazla olmuş. Binalar ayakta ama çatlaklar çok belirgin ve insanlar bu koskoca yeni yapılmış binaları terk etmek sorunda kalmışlar. Yıkılanların yanı sıra bir de böylesi evini terk edenler var ki işin neresinden bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Maraş’ta yapımına başlanmış ve hali hazırda biten TOKİ evlerini görünce sevinmiştim. En azından kısa sürede yapılmış diye. İşte Adıyaman’a geldik ve burada da insanlar kısa sürede yapılacak olan evlere kavuşmak için gün sayıyorlar. 

Kayseri’den birçok isim burada temel atma törenine gelmiş. Olay ne; Kayserispor’un 250 konut sözü. Bu sözü hatırlarsınız Kahramanmaraş’taki temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Galatasaray gibi siz de ne yapacaksınız’ sorusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki söylemiş ve daha üzerinden birkaç gün geçmesine karşın işi organize ederek temel atılacak hale getirmişti. Bakan Özhaseki, burada birçok temel atma töreni dışında Kayserili hayırseverlerin de desteği ile 250 konutun temelinin atılışını gerçekleştirdi. Güzel bir atmosfer ve çevre halkı Bakan Özhaseki’nin bu çalışmalarından gayet memnun. Sadece bu değil aynı zamanda akşam bir sohbet sırasında Bakan Özhaseki bulduğu formül sayesinde yerinde dönüşümde dahil yıkılanların ek kısa sürede yerine yapılacağını çok az bir sayının da ilerleyen zamanda çözümlenerek bölgede sorunun kalmayacağı müjdesini verdi. 

Hayırlı olsun diyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin girişimleri ile Kayserili hayırseverler bu sefer de Adıyaman’da hayırlarını gerçekleştirmiş olacaklar. Önde usta bir kılavuz olunca hayır işlerinde de gün geçtikçe artış devam edecek gibi görünüyor. Ne diyelim “Hayır yapandan da buna vesile olandan da Allah razı olsun”