TEV KAYSERİ BURSİYERLER YARARINA

TEV KAYSERİ BURSİYERLER YARARINA

RESİM SERGİSİ AÇTI

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Kayseri Şubesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ?Kadın Gözüyle´ adlı resim sergisi düzenlendi. Sergilenen resimlerin satışından elde edilecek gelir TEV bursiyerlerine aktarılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilen resim sergisinin açılış törenine TEV Kayseri Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Akın Bayrak´ın yanı sıra, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, çok sayıda iş insanı ve akademisyen katıldı.

Küratörlüğünü Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygül Aykut´un yaptığı resim sergisinde, dört akademisyen ressamın yanı sıra bir TEV bursiyerine ait eserler sergilendi. Sergiyle ilgili bilgi veren Aykut, ?Sanat sadece bir aracıdır, sanatçı toplumu yönlendiren, topluma örnek olan kişidir. Biz, topluma örnek olmada üzerimize düşen görevi yaptık. Şimdi TEV´e destek olmak isteyen bağışçıları burada görmeyi çok isteriz. Çünkü estetik bir işte TEV bursiyerlerinin yaşamlarını kazanması söz konusu. Bu, bir toplumsal sorumluluk. Biz elimizden gelenin en iyisini yaptık. Şimdi yerelde kim varsa katkılarını bekliyoruz? diye konuştu.

?Kadın Gözüyle´ resim sergisi 17 Mart tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.