TEKVANDO İL TEMSİLCİLİĞİ´NDE YENİ DÖNEM

TEKVANDO İL TEMSİLCİLİĞİ´NDE YENİ DÖNEM

Tekvando İl Temsilciliği´nde yeni dönem. Tekvando İl Temsilciği görevine atanan Ömer Özuzun, kahvaltılı bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Temsilcisi Ömer Özuzun, 5-7 Mayıs´ta Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´nın ilimizde yapılacağını söy

İlimizde ve ülkemizde en aktif spor branşlarından birisi olan tekvando, taraflı tarafsız herkes tarafından büyük beğeni topluyor. İlimizde de tekvando branşında büyük başarılar elde ediliyor. Konu ile alakalı olarak İl Temsilciliği görevine yeni atanan Ömer Özuzun bir basın toplantısı gerçekleştirerek hem göreve gelişini hem de tekvandonun önemli bir spor branşı olduğunu belirtti.        

Yeni göreve gelen Ömer Özuzun, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni dönemde Tekvando branşının daha da öne çıkacağını söyleyen İl Temsilcisi Özuzun şunları söyledi: ?Kayserimizde, 206 hakem, 92 antrenör, 56 kulüp ve 20 Bin sporcu faaliyet göstermektedir. Ben, il temsilciliği görevine yeni atandım. 1980 yılından bu yana tekvando sporu ile uğraşıyorum. 1995 yılına kadar bu spora hizmet ettim. Amatör sporların canlanması ve tekvando sporunu ilimizde yeniden canlandırmak adına, antrenörlerimizin istediği ile bu göreve geldim. Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Bu toplantıdaki ikinci amacımız, 5-6 ve 7 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası´nı duyurmaktır. 20 ilimizden bu şampiyonaya katılım olacak. 400 sporcumuz da bu etkinlikte yer alacak. Bu etkinlikte de basınımız bizleri yalnız bırakmasın istiyoruz.?

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özuzun sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ?Bütün sporların atası, atletizmdir. Bunu yapmayan spor ya da sporcu olmaz. Tekvando içerisinde birçok uzak doğu sporunu barındırır ve hepside temel olarak tekvando yapmıştır. Başarı kazanımlarının hepsi, tekvando temelli sporcularımızdır. Bizler, elimizden geldiği kadarıyla sporu daha öne çıkaracağız ve basına daha iyi tanıtacağız. Federasyon nezdinde, çok iyi temsil edilemedik. Bundan sonra inşallah sadece Tekvando Federasyonu´nda değil, tüm sporlarda federasyon nezdiniz de temsil edilmek için çaba göstereceğiz.?