Suriye`ye 10 TIR dolusu gıda yardımı

Suriye`ye 10 TIR dolusu gıda yardımı

KAYSERİ`den Suriyeli vatandaşlara ulaştırılmak amacı ve ?Yükümüz Kardeşlik? projesi kapsamında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 10 TIR´lık un, gıda ve ayakkabı malzemesi, dualarla uğurlandı.

Uğurlama programı, Hunat Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Metin Yalçınkaya´nın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafaoğlu, Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, AFAD İl Müdürü Osman Atsız, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, il müftü yardımcıları ve STK temsilcileri katıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, ?Her ay sınır ötesine, Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılı oldukları bölgelere göndermiş olduğumuz yardımlarımız 414 TIR´a ulaşmıştı ve bu 10 TIR ile bu sayı, 424 olacak. Bu yardımlarımızı, Diyanet Vakfımızın bölgedeki temsilcileriyle görüşerek hangi bölgede ihtiyaç varsa oraya gönderiyoruz. Kayseri ve civarında fazlasıyla un fabrikası olması sebebiyle Diyanet Vakfımızın genel merkezi, bizlerden özellikle bölgedeki vakfımızın açmış olduğu fırınların un ihtiyacını karşılamamızı istediler. Bizler de her ay en az 10 TIR un gönderiyoruz. Şu anki TIR´larımızın 9´unda un var, 1´in de ise kuru gıda, bakliyat ve ayakkabı var. Hayırseverlerimiz, ayni ve nakdi yardımlarını bizlere ulaştırıyorlar; bizler de bunları bölgeye ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise, uğurlama programına katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, ?Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem), bir hadis-i şerifinde buyuruyor ki: ?Sizden birisi, gönülden, helalinden bir tek hurma bile sadaka verse Cenab-ı Hak, onu büyük bir memnuniyetle kabul eder ve o bir tek hurmayı Uhud dağı kadar besler ve geliştirir.´ Bugün gönülden verilen o bir tek hurmanın, TIR´lar dolusu Uhud dağı kadar büyüdüğünün şahidiyiz. Yardımlarından dolayı bütün iyiliksever, hayırsever, gönlü zengin insanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Al-i cenap milletimizin; ırkına, diline, dinine, rengine bakmaksızın dünya üzerinde mazlum ve mağdur kim varsa, onun yanında olmak için gayret gösterdiğinin bir nişanesi, bir şahididir bu TIR´lar. Cenab-ı Hak, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu program için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Güven´in yaptığı dua ile TIR´lar Suriye´ye uğurlandı.