SPOR SAĞLIKÇILARI İLK YARDIM KURSU

SPOR SAĞLIKÇILARI İLK YARDIM KURSU

Ömürcan İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu´na bağlı Spor Sağlıkçıları Derneği´nin iş birliğinde gerçekleştirilen ?İlk Yarım Kursu´nun ilk seansı, cumartesi günü gerçekleştirilen sınav ile son buldu.

Spor müsabakalarında görevlendirilmek üzere Ömürcan İlk Yardım Merkezi ile Spor Sağlıkçıkları Derneği´nin iş birliğinde gerçekleştirilen ilk yardım kursunun ilk seansı, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin gerçekleştirdiği sınav ile sona erdi.

Eğitmenler Serkan Doğan ve İsmail Göç anlatımı ile ilk yardım kursuna dahil olan kursiyerler, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklık, yanıklarda ilk yardım, kanamalarda ilk yardım, yanmalarda ilk yardım, zehirlenmede ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, hayvan ısırmasında ilk yardım, göze kulağa yabancı cisim batmasında ilk yardım, hasta taşıma, boğulmada ilk yardım ve kırıklarda ilk yardım konularını öğreniyorlar.

4 günlük eğitime tabii tutulan kursiyerler, son gün İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafında sınava tabii tutuluyor ve sınavda başarılı olan kursiyerler, ilk yardım sertifikasını almayı hak kazanıyorlar. Öte yandan, yeni kurulan Spor Sağlıkçıları Derneği, ilk seansın sonunda ilk mezunlarını bu kurs ile alacak.