Şehit aileleri, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir araya geldi

Şehit aileleri, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir araya geldi

Şehit aileleri, Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir araya geldi

KAYSERİ`de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103`üncü yıldönümü nedeniyle şehit aileleri protokol ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programa Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2`nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve şehit aileleri katıldı. Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, "Bundan tam 103 yıl önce (Çanakkale Geçilmez) diyen atalarımızın yazdığı destanın yıldönümünde şehitlerimizi saygıyla ve hürmetle anarken siz değerli şehit yakınları ile bir arada olmaktan büyük onur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Bugün Çanakkale`de mücadele eden ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklarını yaşatırken onlardan aldığımız emaneti korumak ve vatanımızı ilelebet yaşamak uğruna hepimizin üzerimize düşen büyük görev ve sorumlulukların düştüğünün bilincinde olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ise, "Çanakkale, bir askerin (Komutanım tüfek basmıyor) deyip yüzbaşının (Tüfek sağlam oğlum senin parmağın kopmuş) denilen kahramanlık destanının adıdır. Bu ruh halan büyük bir aşk ve heyecan ile devam etmektedir. Ölürsek cennet, kalırsak vatan bizim diyen askerlerimize daha yakın bir zaman da Afrin`e giden bir basın mensubu arkadaşın `Nereye gidiyorsunuz?` sorusu üzerine `Düğün`e gidiyoruz` denilen bir ruha sahibiz. Bütün şehitlerimize Allah`tan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum" diye konuştu.