Safranbolu ekibinden Horma Kanyonu çıkarması

Safranbolu ekibinden Horma Kanyonu çıkarması

Safranbolu ekibinden Horma Kanyonu çıkarması

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın daveti üzerine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve beraberindeki ekip, Horma Kanyonu’nu gezdi.
Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, doğal akvaryumu hatırlatan, kanyon içerisinde yüksekliği yaklaşık 60 metreyi bulan kayalara sabitlenerek oluşturulan 3 kilometrelik ahşap yürüyüş parkuru ile doğaseverleri büyüsüne hapseden Horma Kanyonunun bölge turizmine büyük katkı sağladığı belirtildi.
Açıklamada, ilk olarak kanyon girişinde yapılan yolculuğun ardından kısa bir çay molası veren gruba, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın kanyon hakkında kısa bilgi aktardığı ifade edildi.
Başkan Köse, davetten duyduğu mutluluğu dile getirirken Başkan Yaşar’a teşekkür ederek, Safranbolu’ya özgü bir içerikle oluşturulan hediyesini takdim etti.
Ardından 3 kilometrelik yürüyüş parkuru gezilirken, Ilıca Şelalesi’nde biten yürüyüşte Başkan Yaşar, meşhur kara çorbanın da yer aldığı yöresel yemeklerden ikram etti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, doğa harikası Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi’nde yapılan gezinin oldukça verimli geçtiğini belirtirken, böyle bir alanın bölge ve ülke turizmine kazandırılmasından ve özenle korunmasından ötürü Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’a teşekkür etti.