AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki,

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki,

Yalanlar silsilesi devam ediyor

Cumhur İttifakı`nın AK Parti`nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Millet İttifakı`nın adayı Mansur Yavaş`ın seçim tartışmalarını başka bir alana çekmeye çalıştığını belirterek, "Bugün yine izledim. Bir heyecan içinde, uzunca bir yalanlar silsilesi devam ediyor. Gittiği mahallede o yalanlar çok rahat söylendiği için, o da onlardan çabuk etkilenmiş veya fıtratında öyle bir şey var, devam ediyor öyle" dedi.
AK Parti`li Mehmet Özhaseki, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Söğütözü`ndeki otelde gerçekleştirilen programda Özhaseki`nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve çok sayıda davetli yer aldı. Özhaseki`nin salonda yer alan herkesin 1980 öncesinde verdiği mücadeleyle dikkat çektiği konuşması üzerine, katılımcılardan `Bozkurt Haseki` sloganı yükseldi. Özhaseki, "Allah hepinizden razı olsun. Bu mücadele 80 öncesinde verilmeseydi halimiz nice olurdu, düşünsenize" diye konuştu.
ÖZHASEKİ: ANKARA BİRÇOK KAYNAKTAN İSTİFADE EDEMİYOR
Özhseki, Ankara`yı üstü tülle örtülmüş gizli hazineye benzettiğini belirterek, "Avantajlarını kullanamıyor. Başkentler arasında rekabette geriye düştüğü için birçok kaynaktan istifade edemiyor. Yaptığımız her bir projeyle Ankara´yı turizmde, sağlıkta, kültürde, inançta, sanatta öne çıkaracak, binlerce yavruma iş imkanı sağlayacak ortamlar var. Bunları biz yapabiliriz, gücümüz yetiyor, tecrübemiz var bununla" dedi.
ÖZHASEKİ: YALANLAR SİLSİLESİ DEVAM EDİYOR
Rakibi Mansur Yavaş´ın seçim tartışmalarını başka bir alana çekmeye çalıştığını öne süren Özhaseki, "Bugün yine izledim. Bir heyecan içinde, uzunca bir yalanlar silsilesi devam ediyor. Gittiği mahallede o yalanlar çok rahat söylendiği için, o da onlardan çabuk etkilenmiş veya fıtratında öyle bir şey var devam ediyor öyle" diye konuştu.
ÖZHASEKİ: FATİH, SİNOP´TA DOĞMUŞ İSTANBUL´U FETHETMİŞ
Özhaseki, bugüne kadar birçok eleştiri almasına rağmen, "Tembel, iş yapamaz" şeklinde eleştirilmediğine dikkati çekti. Özhaseki, memleketi üzerinden yöneltilen eleştirilere ise şu şekilde cevap verdi:
"Sadece doğduğum şehirle ilgili garip bir şey başlattılar. Bir yerde doğmak Allah´ın takdiri. Kimse bu dünyaya Cenab-ı Hak ile pazarlık ederek gelmiyor. Allah, nerede dilerse orada yaratıyor. Fatih, Sinop´ta doğmuş, İstanbul´u fethetmiş. Atatürk, Selanik´te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti´ni kurmuş. Ne yapalım yani, onların doğum yerini de mi suç edelim? Bunu ilk defa Kılıçdaroğlu şöyle söylemişti; `Kayserili birinin Ankara´ya büyükşehir adayı olarak konması ayıp.` Ben de onun seviyesine düşerek, `Tunceli´den kalkmış birinin Atatürk`ün partisinin başına oturmasına kadar büyük ayıp olamaz` dedim. Ankaralı kaç belediye başkanı var diye 1950´ye kadar gittim bir tane çıkmadı. Kimi Sivaslı, Urfalı, Antepli, Rizeli. "
TOPÇU: ANKARA´DA DOĞANLAR DA YANINIZDA, DOYANLAR DA YANINIZDA
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Mehmet Özhaseki`ye memleketi üzerinden getirilen eleştirileri ele alarak, "Ankara´da doğanlar da yanınızda, doyanlar da yanınızda hiçbirine aldırmayın" dedi.
Her seçimin `sarı öküz` meselesine çevrildiğini ifade eden Topçu, "Her seçim bizim şehirlerimizden başka başkalarının şehirlerini daha çok ilgilendiriyor. İkide bir diyorlar ki, `Bu seçim, şunu bir verin` niye verecekmişiz? Dertleri, davaları sarı öküzü elimizden alıp bir istikrarsızlık oluşturmak. Ben o zaman demiştim ki; `Biz farklı sokaklarda yetişmiş olabiliriz ama aynı mahallenin çocuklarıyız.` Onun için bunlar bizden her seçim bu sarı öküzü istiyorlar, vermeyeceğiz bunlara, çünkü verince başımıza gelecekleri biliyoruz. Hamdolsun şimdi iki sokakta yetişenler mahallemizi yedi düvele karşı savunuyorlar. Allah´ın izniyle 31 Mart´ta Ankara 25 ilçesiyle, Türkiye bütün sandıklarıyla siyasi istikrarımızı bozdurtmayacak. Kandil´i, Pensilvanya´yı, Kandil´de oturan yılanları, villada oturan çıyanları sevindirmeyeceğiz? dedi.