MUSTAFA UĞUR FUTBOL AKADEMİSİ TANITILDI

MUSTAFA UĞUR FUTBOL AKADEMİSİ TANITILDI

Kayseri spor camiasının yakından tanıdığı isimler arasında olan Mustafa Uğur ve ekibi ?Mustafa Uğur Futbol Akademisi´ni basın mensuplarına ve kamuoyuna tanıttı.

Tanıtım toplantısında konuşan Uğur, ?Tek düşüncemiz Kayserili sporcuları futbola kazandırmak? dedi.

Kayseri´de hem futbol hayatı hem de teknik direktörlük kariyeri olan Türkiye´nin ve Kayseri´nin yakından tanıdığı Mustafa Uğur, futbol akademisinin tanıtımı için basın mensupları ile bir araya geldi.

Hacılar Yolu üzerinde Asri Mezarlık 3.Kapı karşısında yapılan tesisin tanıtımında konuşan Mustafa Uğur, şu bilgileri verdi;  ?Her şeyden evvel uzun bir süre Kayseri´de yoktum, ama uzun bir süredir de Kayseri´de futbol okulu açma düşüncemin olduğunu herkes biliyordu. Yıllar sonra Allah nasip etti ve ilk adımı attık. Buradaki amacımı herkes biliyor. Türkiye´deki futbolun çöktüğü ve hatta Kayserili olarak yerle bir olduğu bir yerde amacımız fidan dikmek oldu. Her şeyden önce Kayserili olarak düşündüm ve futbol okulunu başlatma kararı aldım. Burada Kayseri futbolunun yerle bir olmasından bahsettim. Benim futbolculuk dönemimde ve Kayserili arkadaşlarımın yanında oldular. Özlenen Kayserili futbolcular ve alt yapıdan yetişen Kayserili futbolcular olmadığı için buraya bir hamle yaptığımızı düşünüyorum. Ülke futbolunun yerle bir olduğu yerde, nasıl ki Kadir Has Stadyumu bir ilkse bence bu futbol okulu mantalitesi de ilk olur. Kayseri futbolu bir nebze umuyorum ki yok olmaktan kurtulur. Kendi gücümüz ile bir şeyler yapmaya çalıştık. Başlamak bitirmenin yarısıdır dedik ve başladık. Tabi bu fikirde bize yardımcı olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki yardımcı oldu. Bu tür yerleri futbol için bulmak çok zor. Bu yerde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve Kazım Nuralan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnsanların büyük fedakarlıkları sonunda bu tesisi Kayseri´ye kazandırdılar. Bu güzel tesisin asıl amacı halı saha değildir. Buradaki amacımız futbol okulunu kazandırmak ve gençlerimizi yetiştirmektir. Hem maddi hem de manevi olarak fedakarlıklar yaptık. Benim Kayserispor´a futbolcu olduğum tarihten bu güne kadar 37 yıl geçti ve sonunda bu futbol okulunu hayata geçirdik. Futbol okulu sadece halı sahadan ibaret olmaz. Herkesin fikrini alarak burada nasıl güzel iş yaparız bunun peşindeyiz. İnşallah Kayseri futboluna hayırlı uğurlu olur. Akademide Gökmen Başoğlu, İshak Kattaş, Mehmet Öztaş ve Mehmet Özdalgalı hocalarımızla başladık. Bu işi ve buradaki kural kaideyi hocalarımız koydu. Ben sadece onlara bu imkanı sağladım?

Futbol Akademisi baş sorumlusu Gökmen Başoğlu ise basın mensuplarına şu bilgileri verdi;

?Şuan için 6-14 yaş grubundaki öğrencilerimizi kayıt altına aldık. Toplam 80 öğrencimiz var. Sağlık raporları alınıp eğitimleri başlandı. Gruplar oluşturuldu. Şuan hafta da iki gün cumartesi ve pazar günü saat 10.00´da antrenmanlarımız olacak. Yaz sonu tatil döneminde ise bu sayıyı artırıp haftanın 3 veya 4 günü antrenmanlar yapılacak. Bu sahalar Kayseri´deki en büyük sahalardan iki tanesidir. 30´a 50 metre ebatlarında ferah bir ortamda antrenman yapılacak. Sonrasında ise çim saha projemiz olacak. Ama ilk etapta buradan yetişecek gençlerimizi Türkiye futboluna kazandırmak istiyoruz. Kurslarımız yılın 12 ayı devam edecek.?