MUSTAFA PALANCIOĞLU,

MUSTAFA PALANCIOĞLU,

PROJELERİNİ AÇIKLADI

Talas Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, referans Melikgazi´ye ?referans´ olarak nitelendirdiği projelerini açıkladı.

Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşuyla başladı.

Salonun dolup taştığı toplantıda Talas´ta son beş yılda yapılan çalışmalarla ilgili sunum izlendi. Sunumda Talas´a 5 yeni sağlık merkezi, 3 sağlık merkezinin yenilenmesi, 10 okul, 9 cami, 10 Kur´an kursu, 24 sosyal tesis, raylı sistem, yol, park bahçe gibi hizmetler yer aldı.

Konuşmasına Talas´ta gece gündüz çalışarak, yüzlerce hizmet yaptıklarını belirterek başlayan Başkan Palancıoğlu, ?Cumhur İttifakının adayı olarak, nasip olursa 1 Nisan´dan itibaren herkesin başkanıyız. Memduh Başkan, yıllarca hizmet ederek Melikgazi´yi referans belediye haline getirdi. Biz de Allah´ın izniyle onu aratmayacak, hatta daha iyi hizmetleri yapacağız. Çünkü Memduh Başkan, Büyükşehir´e geçtiğinde bizim elimizden de tutacak.? dedi.

Başkan Palancıoğlu, hazırlanan projelerle ilgili, ?Memduh Başkanımın burada başlattığı kentsel dönüşüm, yeni açılacak yollar, parklar, okullar gibi projeleri göremeyeceksiniz. Şehirlerin insanı en çok etkileyen unsurlardan olduğu düşüncesiyle okulların ve camilerin yanında insanlara direk hitap eden çalışmalar hazırladık. Dünya genelinde maalesef aile yapısı bozulmuş durumda. Gönül belediyeciliği dediğimizde aile yapımıza, gençliğimize, istihdama, eğitime sahip çıkacak belediyecilik şeklinde anlıyorum. İnşallah insanımızla birlikte bunları hayata geçireceğiz.? diye konuştu.

Hazırlanan projelerin Melikgazi ve Kayseri için önemli olduğunun altını çizen Palancıoğlu, ?Hatta Türkiye için önemli projeler. Çünkü burada uygulayacağımız çalışmalar ülkemize örnek olacak.? ifadelerini kullandı.

Palancıoğlu projeleri vizyon, profesyonel, vatandaşın söz sahibi olduğu, öncü, bilimin izinde, iz bırakan, idealist, mimari estetiğe önem veren, model, kültürel mirasın korunduğu, yenilikçi, doğa ve tarihin buluştuğu, duyarlı, kaliteli, milli değerleri koruyan ana başlıklarda topladıklarını ifade ederek şöyle sıraladı: ?Kubbe Gösteri ve Etkinlik Merkezi, Spor Eğitim ve Gelişim Merkezi, Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi, Mobil Oyuncak Kütüphanesi, Melikgazi Teknoloji Atölyesi, Melikgazi Teknoloji Lisesi, Melikgazi Görsel Sanatlar Atölyesi, Akıl Küpü Çalışma İstasyonu, Akıl Küpü Bilgilendirme Otobüsü, Pati Oyun Parkı, Selçuklu Anıtı, Sofra Melikgazi, Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi, Melikgazi Gönüllüler Platformu, Melikgazi Esnaf Masası, Umut E-Ticaret ve El Ürünleri Satış Merkezi, Eski Çınarlar Yaşam Merkezi, Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi, Melikgazi Havacılık Lisesi, Melikgazi´de Tarihe Dokunuşlar, Melikgazi Kapalı Pazar Yeri, Melikgazi Kamp Merkezi.? 

Palancıoğlu, bir yandan seçim çalışmalarını sürdürdüklerini bir yandan da vatandaşların taleplerini topladıklarını kaydederek, ?3 bin 597 talep aldık. Bunlar kent ekmek büfesinden salça festivaline kadar sıralandı. Bunları önce vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, mahalle temsilcilerine, belediye yöneticilerine, mühendis ve mimarlara sorarak elde ettik. Bunları değerlendireceğiz.? şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, sosyal ve kültürel yaşamla ilgili hazırlanan projelerden dolayı Başkan Palancıoğlu´na teşekkür ederek, ?Kayserimiz bir marka şehir. Çok şükür projelerimiz yarışıyoruz. Bunlar yol gösterici projeler. Allah´ın izniyle Kayseri emin ellerde.? dedi.

Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı Melikgazi Belediye Meclis Üyesi adayları kamuoyuna tanıtıldı.