?Mobil Refakatçı? projesine TÜBİTAK`tan ödül

?Mobil Refakatçı? projesine TÜBİTAK`tan ödül

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Dilara Görmez ve Sema Küle`nin geliştirdiği ``Mobil Refakatçı`` projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ödüle layık görüldü.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Dilara Görmez ve Sema Küle`nin geliştirdiği ``Mobil Refakatçı`` projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ödüle layık görüldü.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından organize edilen üniversite proje yarışmalarının, 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasına bu yıl 532 proje başvurusu arasından seçilen 154 proje katılmaya hak kazandı . Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında, Akıllı ve Teknolojik Çözümler Kategorisinde, ERÜ Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERKAM)´ın destekleriyle, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Öztürk´ün danışmanlığını yaptığı, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Dilara Görmez ve Sema Küle tarafından geliştirilen ?Mobil Refakatçi? başlıklı proje üçüncülük ödülüne layık görüldü.