MHP´Lİ ÖZDEMİR, KAYSERİ´NİN BEKLENTİSİNE SES VERDİ

MHP´Lİ ÖZDEMİR, KAYSERİ´NİN BEKLENTİSİNE SES VERDİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ankara-Niğde Otoyolu Projesinin Kayseri´yi de kapsayacak bir şekle dönüştürülmesi konusunu Meclis gündemine taşıdı. Özdemir, Ankara-Niğde otoyolu projesine Kayseri ilinin de dâhil edilmesinin ülkeye sağlayacağı kat

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı´na verdiği yazılı soru önergesinde, Ankara ve Niğde arasında yapılacak olan toplam uzunluğunun bağlantı yollarıyla birlikte 330 kilometreyi bulacağı ifade edilen Ankara-Niğde otoyolu projesinin yapımına 24 Ağustos 2017 tarihinde başlandığını belirterek şunları söyledi: ?Kuşku yok ki bu otoyolun kara taşımacılığı anlamında ülkemize katacağı değer ve avantajlar oldukça fazladır. Bununla birlikte Kayseri ili 1 milyon 370 binin üzerindeki nüfusu, hali hazırda var olan 4 üniversitesi, başta Erciyes Dağı olmak üzere kış ve kültürel turizm imkânlarına sahip bulunan, yapım aşamasına koyulan ilave bir sanayi kompleksiyle 4 Organize Sanayi Bölgesi´ne kavuşacak, 1,7 milyar dolara ulaşan ihracatıyla ülkemiz açısından her yönden öneme sahip bir ilimizdir.?

Özdemir, Kayseri´nin sahip olduğu coğrafi konum, ülkenin kuzey-güney ve doğu-batı hattında var olan karayolu taşımacılığında da değerli bir noktada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ?Mevcut durumda Kayseri ili diğer çevre illere bölünmüş yollar vasıtası ile bağlı konumdadır. Ayrıca Kayseri´de sağlık imkânlarının gelişmiş olması başta Niğde, Nevşehir ve Yozgat olmak üzere diğer çevre illerden sürekli hasta geliş gidişine sebebiyet vermektedir. Gerek Kayseri´nin ulaşım, lojistik, turizm, eğitim ve sağlık anlamında sahip olduğu bu özellikler, gerekse Kayseri´de üretilen Türk menşeli ürünlerin uluslararası pazara daha hızlı ulaştırılabilmesi anlamında hali hazırda uygulama aşamasına geçmiş bulunan Ankara-Niğde otoyolu projesine Kayseri ilinin de dâhil edilmesinin ülkemize sağlayacağı katkı büyük olacaktır.?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir yaptığı bu açıklamalardan sonra, Bakan Mehmet Cahit Turhan´a şu soruları yöneltti ve cevap istedi: ?Ankara-Niğde Otoyolu Projesinin Kayseri´yi de içerisine alan daha geniş bir kapsama ulaşması konusunda Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır? Şayet var ise bu hat hangi güzergâh ile Kayseri´ye bağlanabilecektir? Ülkemizin kuzey-güney ekseni üzerinde inşa edilmesi düşünülen otoyol projelerinde Kayseri´nin sahip olduğu avantajlar dikkate alınmakta ve aynı otoyolun Kayseri´den de geçmesi planlanmakta mıdır??