MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisinde Başkanlık Seçimi, Tiyatro Salonunda yapıldı. Büyük heyecana sahne olan seçimde 5 başkan adayı başkan olabilmek için yarıştı. Yapılan oylamada 326 seçmenin 113 oyunu alan Mine Hatun İlbey Melikgazi Belediyesi Çocuk Mec

Yerinde yönetimin temeli olan yerel yönetimlere katılımcı demokrasi geleneği ile adaylar yetiştirdiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  demokrasinin temeli olan seçimin Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisinde her yıl seçim heyecanı yaşadığını ve seçmenlerin büyük bir medeniyet içerisinde önce projeleri dinlediklerini daha sonra kurulan seçim sandığında oylarını kullandıklarını söyledi.

Önemli olan çocukların toplum içerisinde paylaşmayı, yardımlaşmayı, birlikte yaşamayı ve seçimleri demokrasiyi içlerine sindirmelerini amaçladıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Çocuk Meclisince gerçekleştirilen kültürel, eğitimsel, sağlık ve spor aktivitelerin kamuoyunda ses getirdiğini bu etkinliklerin çocukların sosyalleşmesinde büyük katkı sağladığını kaydetti.

Günler öncesinden başlayan başkanlık yarışı bugün Tiyatro Salonunda yapılan seçim ile sona erdi. Adayının kıyasıya mücadelesine sahne olan seçimlerde ilk olarak başkan adayları kendilerini tanıttılar ve yapacakları çalışmaları sıraladılar. Başkan adayları ile birlikte, onları destekleyen arkadaşlarının yanı sıra solunda bulunan velilerde bu büyük heyecana ortak oldular.

Çocuk Meclisi Başkanlığına seçilen Mine Hatun İlbey yaptığı konuşma da ?Oy kullanarak demokratik haklarını kullanan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Meclis Üyeleri beni seçerek onurlandırdılar.  El birliği içerisinde çok güzel faaliyetler yapacağız. Çocuk Meclisini daha ileri seviyelere taşımak için, seçim öncesi verdiğim vaatleri ilerleyen zamanlarda tek tek yerine getireceğim. Biz çocuklara kucak açan ve bizim her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç´a da bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, bütün çocukları çocuk meclisine üye olmaya davet ediyorum? dedi.