KUDER, uluslararası öğrencilerle münazara düzenliyor

KUDER, uluslararası öğrencilerle münazara düzenliyor

KAYSERİ Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), dünyanın farklı ülkelerinden eğitim amacıyla şehre gelen uluslararası öğrenciler ile her hafta münazaralar düzenliyor.

 KAYSERİ Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), dünyanın farklı ülkelerinden eğitim amacıyla şehre gelen uluslararası öğrenciler ile her hafta münazaralar düzenliyor.

KUDER, Her hafta farklı bir konunun ele alındığı münazaralarda bu hafta  "Doğu Türkistan Meselesi ve Çözüm Önerileri"  konulu bir münazara düzenledi. Münazarada Mısırlı doktora öğrencisi Halit İmam ?Türkistan Bölgesi´nin İslamlaşma Süreci? konulu bir sunum yaptı. Özbekistanlı  yüksek lisans öğrencisi Erbolat ise ?Çin ve Uyguladığı Asimile Politikaları? konusunu anlatırken, Kırgızistanlı yüksek lisans öğrencisi Ösön de, ?Doğu Türkistan İçin Neler Yapabiliriz?? başlıklı sunumunu katılımcılara sundu. KUDER Eğitim Sorumlusu Müslim Yalçın düzenledikleri programla ilgili olarak, ?KUDER olarak Kayseri´de eğitim gören uluslararası öğrencilerin her alanda kendilerini geliştirmiş bireyler olmaları için azami derecede gayret gösteriyoruz. Çünkü bu gençler ilerleyen dönemlerde İslam dünyasının şekillenmesinde önemli bir rol oynayacaklar" ifadelerini kullandı.

Münazarada Doğu Türkistan meselesini konuştuklarını belirten Yalçın, "Orta Asya`nın kalbi olarak nitelenen, yaklaşık 30 milyon dindaşımızın ve  soydaşımızın yaşam mücadelesi verdiği Doğu Türkistan`da 57 yıldır, dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanmakta, her alanda soykırım uygulanmaktadır. Petrol, doğalgaz, uranyum, volfram, altın, kömür, tungsten gibi oldukça değerli ve zengin rezervlere, kaynaklara sahip olan, gelecek yüzyılın en zengin bölgelerinden biri olmaya aday olan Doğu Türkistan`da tek kelimeyle cehennem hayatı yaşanmaktadır. İnsanlarımız nükleer denemelerde canlı kobay olarak kullanılmaktadır. Bebelerimiz doğum yasağı, nüfus kontrolü bahanesiyle zorunlu kolektif kürtaja tabi tutulmakta, ana karnında iken veya doğumdan hemen sonra şırınga ile katledilmektedir. On binlerce insan sırf dini ibadetlerini yerine getirdiği için, sırf milli ve dini kimliklerinden dolayı hayvanların bile yaşayamayacağı kamplarda, zindanlarda tutulmakta ve bunların birçoğu da kurşuna dizilmeyi beklemektedir. Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam alemi artık sessizliğini bozmalı ve burada yaşanan zulümlere tepkisini göstermek zorundadır.Bizler KUDER olarak? Biz Bir Milletiz? düsturu ile hareket etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.