KÜÇÜKLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ BAŞLADI

KÜÇÜKLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ BAŞLADI

Yüzme Federasyonu tarafından organize edilen ve Kayseri il temsilciliği tarafından yürütülen ?Küçükler Yüzme İl Birinciliği´ Atatürk Yüzme Havuzu´nda başladı.

Okullara arası ?Küçükler Yüzme İl Birinciliği´ başladı. 25 okuldan toplam 103 sporcunun katıldığı, il birinciliği yarışları iki gün sürecek. Sırtüstü, kelebek, ferdi karışık, serbest bayrak ve kurbağalama stilinde yarışacak olan sporcular, il birinciliği için mücadele edecek.

Atatürk Yüzme Havuzu´nda gerçekleştirilen ve sporcu velilerinde katıldığı, ilk gün yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Stiline uygun olmayan tarzda yüzen sporcular ise yarıştan diskalifiye edildi. Yüzme il birinciliği yarışları, 24 Şubat´ta gerçekleştirilecek olan yarışlarla son bulacak. İl birinciliğinde derece elde eden sporcular, il dışında yapılacak olan grup müsabakalarına katılma hakkı elde edecek.

Küçükler Yüzme İl Birinciliğine ilişkin bilgiler veren Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Memiş Haskaraman şöyle dedi: ?Okullar arası küçükler kategorisi, Kayseri il birinciliği yüzme yarışları yapıyoruz. Bu yarışlara 103 sporcumuz katılıyor. Yaklaşık 25 okulun öğrencileri bunlar. Bizler şimdi Kayseri il birincisini seçip, birinci olan takımlarla beraber il dışında yapılacak olan grup müsabakalarına göndereceğiz. Kayseri´de yüzme uzun bir yol aldı. Yüzmede, çıtayı yükseltmiş durumdayız. Kayseri´de TOHM olması sebebiyle ve İtalyan antrenörümüzün katkılarıyla, artık büyük organizasyonlardan madalyalarla dönüyoruz. Burada yarışan sporcularımız, geleceğin şampiyon sporcuları olacak. Okullar arası olsa da, her öğrencimize katılım belgesi veriyoruz. Ayrıca kupa ve madalyalarla öğrencilerimiz ödüllendiriliyor. Bunlar da hem öğrenciler hem de velilere teşvik oluyor. Tüm sporcularımıza iki gün boyunca sürecek olan yarışlarda başarılar diliyorum.?