KİTAP FUARI İLK GÜNDE 50 BİN ZİYARETÇİ

KİTAP FUARI İLK GÜNDE 50 BİN ZİYARETÇİ

Büyükşehir Belediyesi´nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde düzenlediği Kitap Fuarı büyük bir ilgiyle devam ediyor. 14-22 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Kitap Fuarı´nı açılış günü yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi, kültür camiasının büyük bir takdiri ile karşılaşan bir Kitap Fuarı´na imza attı. Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde açılan Kitap Fuarı daha ilk gününde büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in ?Okuyan ve Okutan Şehir? hedefi doğrultusunda açılan Kitap Fuarı´na ilk gününde yaklaşık 50 bin kişi geldi. Fuarın ilk gününe Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Recep Garip, Pelin Çift, Mete Yarar, Hanefi Avcı, Tarık Tufan, İclal Aydın, Hikmet Genç ve Ersoy Dede gibi ülkemizin en önemli yazarları katıldı. Yazarlar söyleşi ve imza günleri vasıtasıyla okurlarıyla bir araya gelme imkanını buldu.

Sıcak ve samimi sohbetlerin yapıldığı fuarda ilginç anlar da yaşandı. Yazar İclal Aydın´ın söyleşisi sırasında bir genç sahneye çıkarak kız arkadaşına evlenme teklif etti.

Büyükşehir Belediyesi´nin organize ettiği 1. Kayseri Kitap Fuarı, 22 Ekim tarihine kadar her gün saat 10.00 ile 21.00 arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi´nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Diğer yandan fuarın ikinci gününde vatandaşlarla bir araya gelen büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatandaşlarla sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu. Başkan Çelik´e Burdur milletvekili Reşat Petek´de eşlik etti. burada açıklama yapan başkan Mustafa Çelik, şöyle konuştu: "Bizi en çok mutlu eden yaptığımız işin, projenin halk tarafından beğenilmesidir. Biz bunları yaşayan halkımız için memnun edilmesi, mutlu olması karşılığını bulması bizi en çok sevindiren taraf burası. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu işte sizde burada görüyorsunuz. Herkes, her ideolojide her türde kitabı bulabiliyor, yazarıyla buluşabiliyor, söyleşiye  sohbete katılabiliyor. İyi ki yapmışız diyoruz. Az önce gezerken il dışından epeyce bir ziyaretçinin olduğunu gördük. Yozgat´tan, Niğde´den Ankara´dan. "

Burdur milletvekili Reşat Petek´de fuara ilginin yoğun olduğun belirterek şöyle konuştu: "Kayserili hemşerilerimizin hem de çevre illerden yoğun bir ilginin olduğunu görüyoruz. Geleceğe yönelik çok güzel binalar yapabiliriz, modern çarşılar yapabiliriz, asfaltın en kalitelisini yapabiliriz ama kültür ve medeniyetimizi gelecek nesillere taşıma aracı olarak kitaplarımız var. İnancımızı, ahlakımızı, kültürümüzü, medeniyetimizi, değerlerimizi aktarmada bu kitap fuarı son derece önemli. Hocamızın da ifade ettiği gibi bizde bu güzel tabloyu görmekten memnun olduk. Benimde bugün bir söyleşim var, katkı sağlayacağız."

Diyanet İşleri Emekli eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan´da, "Kitap fuarımızdan, halkımızın ilgisinden son derece memnun oldum. Başta sevgili başkanımız  olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum, cenab-ı hak razı olsun, mizanlarına koysun diye dua ediyorum" dedi.