KAYSERİSPOR´A YETİŞTİRME PARASI

KAYSERİSPOR´A YETİŞTİRME PARASI

İspanyol ekibi Celta Vigo, Trabzonspor forması giyen Okay Yokuşlu´yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı. Bu açıklamanın ardından Yokuşlu için yetiştirme parası ise kulüplere gönderilmeye başlandı.

Celta Vigo, resmi sosyal medya hesabı üzerinden Okay Yokuşlu´nun transferini ´Hoş geldin´ notuyla paylaştı. Celta Vigo, Trabzonspor ile 2020 yılının sonuna kadar sözleşmesi olan Okay´ın mukavelesinde yer alan ´6 milyon Euro´ya serbest kalır´ sözleşme fesih bedelini ödeyerek milli futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

FIFA Dayanışma Mekanizması´na göre Kayserispor ile birlikte yetiştirici kulüplere yurt dışı transferlerinde transfer ücretinin yüzde 5´lik bölümünden pay verilecek. 24 yaşındaki Okay, 12-17 yaşları arasında Altay´da, 17-21 yaşları arasında Kayserispor´da, 21-23 yaşları arasında ise Trabzonspor´da forma giydi. Yapılan yaş hesaplarına göre formasını giydiği kulüplere transfer ücretinden yapılacak bölüştürme ile Kayserispor´un kasasına da yüzde 1,5´lik bir tutarın girmesi hesaplanıyor. Bu hesaplamaya göre ise Okay Yokuşlu´nun yurt dışı transferi sonrasında 112 Bin 500 Avro kadar paranın Kayserispor´a gönderilmesi bekleniliyor.