?KAYSERİMİZİN TOPYEKÛN KALKINMASI İÇİN MÜCADELE ETMEKTEYİZ?

?KAYSERİMİZİN TOPYEKÛN KALKINMASI İÇİN MÜCADELE ETMEKTEYİZ?

Kayseri Sanayi Odası´nın üyelerine yönelik düzenlediği sohbet toplantısı Odamızda kahvaltılı olarak gerçekleştirildi. Toplantı sonunda 56 yeni üyemize üyelik beratları takdim edildi.

Kayseri Sanayi Odası´nın üyelerine yönelik düzenlediği sohbet toplantısı Odamızda kahvaltılı olarak gerçekleştirildi. Toplantı sonunda 56 yeni üyemize üyelik beratları takdim edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, sanayicilerin memleketin gelişip kalkınmasına çok büyük emekleri geçtiğini belirterek, tüm sanayicilere teşekkür ederken, yeni üyelere hayırlı olsun dileklerini iletti.

Türkiye´nin etrafındaki birçok probleme rağmen 2015 yılını da büyüyerek kapatmış olacaklarını ifade eden Başkan Boydak, ?Tabi ki yapısal sorunlarımız var. İçinden geçtiğimiz süreçte iki tane seçim yaşandı. Geçen yıl ve önceki yılın başında da birer seçim yaşadık ama 1 Kasım´dan itibaren Türkiye en az dört yıl seçimsiz bir dönem yaşayacak. Buna inanıyoruz. Zaten son günlerde piyasaların bu sürece alıştığını ve Türkiye´nin seçimler olsa da ekonominin devam ettiği yönde mesajları aldığını görmekteyiz? dedi.

Kayseri olarak yerinde hamlelerle yollarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Boydak, ?Özellikle sanayi tarafında arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları zevkle izlemekteyiz. Gayretlerine teşekkür ediyoruz. Hem istihdam oluşturuyor, hem de ihracat yapıyorlar. Kayserimizin topyekûn kalkınması için mücadele etmekteyiz. Bu mücadelede kısa, günübirlik işlerle uğraşmıyoruz. Bu işin uzun soluklu bir maraton olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Artık sadece şirketlerin değil, şehirlerin de bir yarış halinde olduğunu görmekteyiz. Şehrimizin her yönden gelişmesini çok arzu etmekteyiz. Bir şehirde sanayi güçlü olduğu zaman gelişme hızı daha farklı oluyor. Daha derinlemesine gelişiyor. Kayserimiz bu yönü ile kamu bağımlılığı daha az olan, üreten ve katma değer sağlayan bir kenttir. Bu özelliğimizi devam ettireceğiz. Bundan sonra yeni yelerimizle birlikte markalarımızı daha yukarı taşıma dönemleri gelecek. Bizde bunların destekçisi olacağız? diye konuştu.       

Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı´nı göreve yeni geldiklerinde canlandırdıklarını ve Kayseri´deki tüm üniversitelerin katılımı ile tabana yaydıklarını açıklayan Başkan Boydak, bundan sonraki süreçte Kayseri´nin yararına olacaksa OSB´lerinde üye vermek sureti ile vakfı daha da genişletebileceklerini, kapılarının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi. 

Daha sonra kürsüye gelen KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Oda olarak eğitime son derece önem verdiklerini ve üniversiteler ile işbirliği yaparak bu konuda tüm üyelerine gerekli desteği sağlamaya gayret ettiklerini belirterek, üyelerden bu eğitime katılım sağlamalarını istedi.

Meclis Başkanı Okandan, Türkiye´nin stratejik konumundan dolayı etrafındaki ülkelerde bir takım sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıların giderilmesi halinde ülke olarak daha yapacak çok işlerinin olduğunu sözlerine ekledi.