KAYSERİ´DEKİ JİMNASTİK GRUP MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

KAYSERİ´DEKİ JİMNASTİK GRUP MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

Okullararası Artistik Cimnastik Minik-Küçük Kız-Erkek Grup Birinciliği müsabakaları, hafta sonunda gerçekleştirilen müsabakalarla tamamlandı.

17 Mart Cumartesi günü başlayan Okullararası Artistik Cimnastik Minik-Küçük Kız-Erkek Grup Birinciliği müsabakaları 26 ilden, 442 sporcunun katılımıyla yapılan yarışmalar sonucunda tamamlandı.

İlk gün Minik Bayanlar ve Küçük Bayanlar müsabakalarına sahne oldu. Ailelerinde yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmalar, büyük çekişmeye sahne oldu. Minik Bayanlar yarışlarının ardından açılış seremoni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, şöyle dedi; ?Cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Bu cennet vatan için binlerce şehit verdik. Yeniden vermeye de hazırız. Minik kızlarımız, geleceğin anneleri olacak. Hepimiz ülkemiz için canımızı vermeye seve seve hazırız. Hepimiz ülkemizin birliği ve beraberliği için çalışıyor. Bu genç kardeşlerimizin, yavrularımızın spor yapması ve ailelerinin ülkenin çeşitli yerlerinden buralara gelmesi, ülkesine ve çocuklarına verdiği değeri gösteriyor diye düşünüyorum. Katılımcı çocuklarımıza yarışlarda başarılar diliyorum.?

Jimnastik Türkiye Grup müsabakaları, dün gerçekleştirilen Minik Erkekler, Küçük Erkekler Yarışmalarının ardından yapılan ödül törenleri ile müsabakalar sona erdi. Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Bayburt, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Malatya, Mersin, Nevşehir, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat´tan katılan 442 küçükten en iyiler aldıkları derecelerle Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.