Kayseri`de

Kayseri`de

Spor çalıştayı yapıldı

Kayseri´de yapılan Spor Çalıştayı´nda profesyonel ve amatör sporun gelişimi ve sorunları tartışıldı.
Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün Erciyes Dağı´nda bulunan Kamp ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, beden eğitimi öğretmenleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörler, kulüp yetkilileri ve il temsilcileri katıldı. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici konuşmasında, "Kayseri, spor faaliyetleri bakımından Türkiye´de hatırı sayılır bir yere geldi. Biz Kayseri´de bir haftada ortalama 500 ila bin sporcuyu misafir ediyoruz. Her branştan amatör ve profesyonel sporcuları ilimizde ağırlamak güzel. İlimizde lisanslı sporcu sayısı sürekli artıyor. Yine Türkiye´de ilk kez bizim gerçekleştirmeye başladığımız yetenek taraması başarılı şekilde devam ediyor. Faaliyetlerimiz daha da artacak. Burada sorunları tartışıp, neler yapabiliriz, ona bakacağız. Fikir alışverişinde bulunacağız" dedi.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise "Türkiye´de ilk kez yapılan Spor Çalıştayı için burada buluna herkese teşekkür ederim. Bugün burada çok önemli bir şey yapıyoruz. 2023 vizyonu için topyekün kalkınma gerekiyor. Bu kalkınma gençlerle olacak. Gençlerin kalkınmasının önemli bir ayağı da spor. Burada herkes gördüğü eksikliği ve yaşanan sıkıntıları dile getirsin. Çözüm arayalım ve ilerisi için daha iyi neler yapabiliriz bunları konuşalım" dedi.
Son olarak söz alan Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Musa Soykarcı, 20 senedir federasyon başkanlığı yaptığını kaydederek, "Kayseri´de amatör spor kulüplerinin sayısı artıyor, sporcu sayısı da artıyor. Bu sayının daha da artması için belediyelerimizden ve işadamlarımızdan sponsor bulmamız lazım" diye konuştu.
Çalıştayda spor kulüpleri sorun ve önerileri, okul sporları sorun ve önerileri, mevzuat ve sorun önerileri başlığında; genel sorunlar, kulüp sayısının artırılması, lisanslı sporcu sayısının artırılması, ASKF ile işbirliği, tesisleşme, altyapı, müsabakalara ulaşım, konaklama- harcırah, malzeme, personel sorunları, sponsorluk, sporcu güvenliği, lisans ile ilgili sorunlar, turnuvalar ve şenlikler ile diğer sorunlar tartışıldı.