KAYSERİ PROTOKOLÜNÜN DE GÜNDEMİ HAKEMDİ

KAYSERİ PROTOKOLÜNÜN DE GÜNDEMİ HAKEMDİ

Kayserispor-Galatasaray karşılaşmasının ardından kameralar karşısına geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da hakem Mustafa Öğretmenoğlu´na tepkiliydi.

İstikbal Mobilya Kayserispor, ligin üçüncü hafta mücadelesinde Galatasaray´a 3-2 mağlup oldu. Hemen her maçta bariz hakem hataları ile karşı karşıya kalan Kayserispor, Galatasaray karşılaşmasında da aynı son ile karşılaştı. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu, Galatasaray´a yeni sezondaki ilk üç puanını aldırdı.

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şöyle dedi: ?Ben, her şeyden önce taraftarımıza maçın başında sonuna kadar vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Anadolu takımı olmak suç olsa gerek. Hakemlerin Anadolu takımlarına bakış açısını anlayabilmiş değiliz. Önceki maçlarda da benzeri tabloları hep gözlemledik. Ben, vicdanlarının seslerini duymalarını istiyorum. Hakemlerin oyunu katletmemelerini bekliyorum. Hiç yakıştıramadık. Mücadele olmaktan çıkıp, katliama dönüştü. Bundan sonra daha dikkatli davranmalarını istiyoruz. Kayserispor´un bundan sonraki süreçte daha iyi yoluna devam edeceğine inanıyorum.?

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, şunları kaydetti: ?Hakem katliamı yaşandı. Buradan Futbol Federasyonu´nu uyarıyoruz; bizi kollamayın ama hakkımızı da yemeyin. Hakemleri ve federasyonu uyarıyoruz; şehrimizin üzerine oynamayın. Kayserispor´a başarılar diliyorum. Taraftarımız da kutluyorum.?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise şöyle dedi: ?Kayserisporumuzun üç puanı çalınmıştır. Karşılaşmanın hakemi kimse o çalmıştır. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp´e sesleniyorum; ?Böyle hakemleri Kayseri´ye göndermeyin. Kayserimiz bunu hak etmiyor. Burada bir sürü insan emek veriyor. Şehir kenetlenmiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimizle, bakanlarımızla, yönetim ve taraftarımızla emek harcıyoruz. Kayseri bunu hak etmiyor. Kayseri´ye çok ayıp ediyorlar. Bundan sonra farklı muamele ile karşı karşıya karlılar´ Ümit Davala diye bir adam var, bu adam futbolun yüz karasıdır. Maçın başından sonuna kadar Ümit Davala, taraftara oynamıştır. Galatasaray büyük takımdır ve bunlara ihtiyacı yoktur. Galatasaray bunlarla şampiyon olacaksa, hakkımızı helal etmiyoruz. Evimizde oynadığımız iki maçta da aynı hatalar yapıldı ve ben bunun bilinçli yapıldığına inanıyorum. Vicdanınız rahatsa sizlere hiçbir şey demiyorum.?