KAYSERİ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

KAYSERİ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

Başkan Büyükkılıç, Koleksiyoner Mehmet Akgül ile protokol imzaladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri´ye yeni müzeler kazandırıyor. Seçim döneminde Kayseri´nin müzeler şehri olacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Koleksiyoner Mehmet Akgül ile Jandarma Mektebi ve müzeler için protokol imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Başkan Memduh Büyükkılıç´ın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Koleksiyoner Mehmet Akgül katıldı.  Zengin hat ve metal eşyalar koleksiyonuna sahip olan Mehmet Akgül ile Jandarma Mektebi ve Kayseri Mahallesi´nde müzeler kurulması için protokol imzalandı. 

Konuyla ilgili açıklamasında seçim sürecinde Kayseri´nin müzeler şehri olacağını belirttiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, ?En az 10 müze yapacağımızı belirtmiştim. Mehmet Akgül´ün koleksiyonlarından oluşan ve Kayserimiz için önem arz eden bir müzeyi Melikgazi Belediyemiz ile işbirliği halinde yapacağız. Müzelerle ilgili ön protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kayseri sevdalısı Mehmet Akgül´e de teşekkür ediyorum? dedi.