?KAYSERİ İŞİNİ BİLİR VE İŞİNİ TAKİP EDER?

?KAYSERİ İŞİNİ BİLİR VE İŞİNİ TAKİP EDER?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı´nın değerlendirme toplantısına katıldı ve ?Kayseri İşini Bilir? sözüne eklemede bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı´nın değerlendirme toplantısında Kayseri´nin tarım ve hayvancılığın da merkezi olabileceğini belirtti. Başkan Büyükkılıç, bu anlamda Kayseri´nin bazı beklentilerinin olduğunu ifade ederek bunların başında da Et ve Süt Kurumu´nun Kayseri´ye kesimhane kurmasının geldiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu´nun başkanlığında Bakanlığa bağlı 9 genel müdürlüğün bürokratlarının katılımıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan toplantının ardından Ticaret Odası Konferans Salonu´nda sektör temsilcilerinin de iştirakiyle değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İlçe Belediye Başkanları, oda başkanları ve bürokratlar ile tarım ve hayvancılıkla ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada şehrin problemlerinin birebir konuşulması açısından böyle bir toplantı gerçekleştirildiği için Tarım ve Orman Bakanlığı´na teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri´de tüm kurum ve kuruluşların uyum içinde çalıştığını ve bunun da bereketi beraberinde getirdiğini belirtti. ?Kayserili işini bilir? sözüne değinen ve Kayseri´nin kendi yağıyla kavrulmasının önemli olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, ?Evet Kayserili işini bilir; ama bunun yanında işini de takip eder. Bugüne kadar yapılanlar güzel; ama yeterli değil. Daha fazlasını hak ettiğimizi biliyoruz. Kayseri denince akla sanayi ve ticaret gelir. Bunların yanında turizm ön plana çıktı. Ancak bunların yanında tarım ve hayvancılığın da merkezi olabiliriz. Bu anlamda 16 ilçemizin her birinde ayrı bir değer yatıyor. Bu güzellikleri artırmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak hepimizin görevi? dedi.

Büyükşehir Belediyesi´nde yapılan toplantıda tarım ve hayvancılıkla ilgili projeleri Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve bürokratlarla paylaştıklarını dile getirerek Kayseri´nin bazı beklentilerinden de bahseden Başkan Büyükkılıç, ?Et ve Süt Kurumumuzun Kayseri´de kesimhanesinin olmasını olmazsa olmaz gördüğümüzü bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kesimhanenin çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz? diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, konuşmasında Bakanlığın bazı teşvikleriyle ilgili beklentileri de dile getirdi.