KAYSERİ EMLAK PİYASASI YÜKSELİŞE GEÇMEYE HAZIR

KAYSERİ EMLAK PİYASASI YÜKSELİŞE GEÇMEYE HAZIR

Hürriyet Emlak, gelenekselleşen iftar buluşmalarına Kayseri´de start verdi.

Hürriyet Emlak, Kayseri´de basın mensupları için düzenlediği iftar yemeğinde, şehirdeki emlak piyasasını masaya yatırdı. Hürriyet Emlak verilerine göre, Kayseri´de geçtiğimiz 6 aylık döneme bakıldığında satılık konut fiyatlarında belirgin bir yükselme görülmezken kiralık konutların fiyatlarında artış gözleniyor. Mart 2019 itibariyle il genelinde satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.345 TL olarak gerçekleşirken, kiralık konutların metrekare fiyatı ise 5.31 TL seviyesinde oluştu. İl genelinde amortisman süresi ise 23 yıl olarak tespit edildi. Kayseri´de öne çıkan ilçelerin başında ise Develi, Kocasinan, Melikgazi ve Talas geliyor.  Talas, kiralık konutlarda 5.49 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, Kocasinan ise satılık konutlardaki 1.381 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında yer alıyor.

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturan Hürriyet Emlak, geleneksel iftar buluşmalarından ilkini Kayseri Radisson Blu Hotel´de gerçekleştirdi. Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz ve Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay´ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehirdeki emlak piyasası masaya yatırıldı.

Hürriyet Emlak satış verilerine göre, geçtiğimiz ?6 aylık döneme? bakıldığında satılık konut fiyatlarında belirgin bir yükselme görülmezken Kayseri´de kiralık konutların fiyatlarında artış gözleniyor. Mart 2019 itibariyle il genelinde satılık konutların metrekare fiyatı ortalama 1.345 TL olarak gerçekleşirken, kiralık konutların metrekare fiyatı ise 5.31 TL seviyesinde oluştu. İl genelinde amortisman süresi ise 23 yıl olarak tespit edildi.

Kayseri´de öne çıkan ilçelerin başında ise Develi, Kocasinan, Melikgazi ve Talas geliyor.  Talas, kiralık konutlarda 5.49 TL ortalama metrekare fiyatıyla ilk sırada yer alırken, Kocasinan ise satılık konutlardaki 1.381 TL ortalama metrekare fiyatıyla liste başında yer alıyor.

 

İlçelere göre konut m2 ortalama fiyatları

Satılık                    Kiralık

Develi                   1.164 TL               4.08 TL

Kocasinan           1.381 TL               4.93 TL

Melikgazi            1.329 TL               4.97 TL

Talas                      1.346 TL               5.49 TL

 

Kayseri´de ?Ocak 2018?de 1.271 TL ortalama metrekare değerine sahip satılık konutların, ?Ocak 2019? ortalaması 1.376 TL´ye kadar çıktığı görüldü.  Bu veriler doğrultusunda belirtilen zaman aralığında Kayseri´deki konutların metrekare değerinin yaklaşık yüzde 10 civarında artış gösterdiğini görüldü.

 

Kayseri geneli konut m2 ortalama fiyatları

Mart 2018           Mart 2019

Satılık    1.289 TL               1.345 TL

Kiralık    4.69 TL                 5.31 TL

 

Sektörde yaşanan durgunluk yerini hareketlenmeye bırakacak

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul ve inşaat sektöründe önümüzdeki dönemde bir hareketlenme olacağını düşündüklerini vurgulayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, ?Geleneksel iftar buluşmalarımızdan ilkini emlak sektörünün yükselen yıldızları arasında yer alan Kayseri´de gerçekleştirmekten büyük memmuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle geçtiğimiz senelerde de olduğu gibi iş ortaklarımızla biraraya gelip onları dinleme fırsatı bulacağız. İlkini Kayseri´de gerçekleştirdiğimiz iftar buluşmalarımızı 11 ile yayarak  bu buluşmaların kapsamını daha da genişletececeğiz. Kayseri emlak piyasasında önümüzdeki dönemde bir hareketlenme yaşanacağını ve bu hareketlenmenin tüm Türkiye´de de görüleceğini düşünüyoruz. TÜİK verilerine göre, 2018 yılında Kayseri´de 29.000´den fazla konut satıldı. Bu rakamın 2019 yılında daha da artacağını öngörüyoruz? dedi.

Emlak sektörü dijitalleşmeye devam edecek

Mart ayında TÜİK tarafından açıklanan verileri yorumlayan Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz ise, ?TÜİK verilerine baktığımızda; Mart ayında konut satışlarında, İstanbul´un 19.140 konut satışı ve %18,2 ile en yüksek paya  sahip olduğunu görüyoruz. Satış sayılarına göre İstanbul´u, 10.619 konut satışı ve %10,1 pay ile Ankara, 6.366 konut satışı ve %6,1 pay ile İzmir izliyor. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 artış göstererek 60.883 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 10.687 konut satışı ve %17,6 pay ile ilk sırada yer aldı. Kayseri de büyükşehirlerde görülen bu yukarı yönlü ivmelenmeye uyum sağlayan illerimizin başında geliyor. Bizler Hürriyet Emlak olarak 2019´da emlak sektöründe dijital dönüşümün en üst seviyeye çıkacağına inanıyoruz. Bu kapsamda yol haritamızı da dijital dönüşüm üzerine kurduk? dedi.

Hürriyet Emlak olarak  dijital yol haritalarına odaklanarak teknoloji yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Yılmaz, ?Türkiye´deki emlak aramalarının %92´si arama motorlarında başlıyor. Bu aramaların %60´ından fazlası mobil telefonlardan geliyor. Goldman Sachs yatırımı sonrasında bünyemize kattığımız, veri analiz şirketi Innobil ile teknoloji gücümüzü artırdık, satın alma sonrasında 14 kişilik Innobil kadrosu ekibimize katıldı. Kayseri´de yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda ilan ziyaret sayılarında da ciddi bir artış gerçekleştirdik ve il genelinde ilan ziyaret sayısını yüzde 55 oranında artırdık. İlan giriş sayısını artırdığımız ilçelerin başında yüzde 82´yle Talas geliyor, Talas´ı  Develi (%72), Kocasinan (%51), İncesu (%42) ve Melikgazi (%37) izliyor. İş ortaklarımız ile kazançlı deneyimler oluşturmak adına Memnuniyet Ekibi kurduk. Ekibimiz, son 3 ayda 9.444 kişi ile görüşme yaparak onlara daha çok kazandıracak yönlendirmelerde bulundu. Ekibimiz, iş ortaklarımızın ilanlarını öne çıkartarak, daha fazla telefon almalarını sağlayacak önerileri paylaşmaya devam ediyor olunacak. Dijital pazarlamaya, ürüne ve teknolojiye yatırım yapmayı sürdüreceğiz? şeklinde sözlerini sürdürdü.