KAYSERİ BASKETBOL SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

KAYSERİ BASKETBOL SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Yeni sezonda Kayseri Basketbol ismiyle Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi´nde mücadele edecek olan temsilcimiz, sağlık kontrolünden geçti. Sağlık kontrolleri öncesinden konuşan Baş Antrenör Ayhan Avcı, ?Çabamız küllerimizden yeniden doğmaktır´ dedi.

Geleceği konusunda belirsizliği Kayseri Basketbol ismiyle sonlandıran temsilcimiz, transfer çalışmalarını tamamladı ve sezon hazırlıklarına başladı. Sarı-kırmızılı ekip, sezon hazırlıkları kapsamında ilk olarak sağlık kontrolünden geçti.

Kan tetkikleri yapılan oyuncular, iç hastalıkları, kulak burun boğaz, ortopedi, göz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerindeki muayenelerinin ardından akciğer ve kardiyoloji testlerine tabi tutuldu. Sağlık kontrolüne oyunculardan Gizem Sezer, Ezgi Manlacı, Meryem Gültekin, Gamze Takmaz, Aysın Yarabaş, Tuğba Oral, Beyza Doğan, Fatma Dikmen, Anderson ve teknik heyet katıldı.

Sağlık kontrolleri öncesinde açıklamalarda bulunan Kayseri Basketbol Baş Antrenörü Ayhan Avcı, düşük bütçeli bir takım kurduklarının altını çizerek, ?Şehrin dinamikleri takıma sahip çıkmalı´ dedi. Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Sezon öncesi çok zor şartlarda çalıştık. Geçen cuma takımın durumu netleşti. Geride kalan 4 günde takıma ilişkin her şeyi halletik. Sezon öncesi bizi bekleyen oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum. 3-4 gündür yönetim ve teknik heyet ciddi bir çalışma yaptık. Özellikle de takıma yabancı oyuncu kazandırmak için mücadele ettik. Bildiğiniz üzere yeni sezon için ciddi bir bütçemiz yok. Bu takımın kapatılması hiç hoş olmazdı. Kapatılmasını hiç düşünmedim ama çok zor durumlardan geçtik. Türkiye´de ve Avrupa´da 5 final oynamış bir takımdan bahsediyoruz. Takıma daha öncede sahip çıkılabilirdi. Yönetim, idare kadro ve belediye başkanımızla büyük bir çaba gösteriyoruz. 4-5 günlük çalışmanın ardından hafta sonunda Mersin´de Özge Can Turnuvası´na katılacağız. Turnuvada sonuçtan hariç takımı hazır hale getirmek için mücadele edeceğiz. Herkes takım için fedakarlık yaptı. Bu yeniden küllerinden doğuş olacak. Çok güvendiğim yerli oyunculardan takımı kurduk. İnşallah yabancılarda bizlere uyum sağlar. İlk hedefimiz ligde kalmak, ardından da play-off´lara kalmak için mücadele edeceğiz.?

Kayseri Basketbol Takım Kaptanı Tuğba Oral ise şunları söyledi: ?Kayseri olmaktan dolayı çok mutluyum. Antrenmanlarımıza başladık. Her şey çok güzel ve bugünde sağlık kontrolünden geçiyoruz. Bundan sonrası içinde sezona en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Umarım sezon içinde de her şey iyi olur. Sakatlıksız ve başarı bir sezon yaşarız.?