JANDARMA ÖZEL EKİPLERİ ARAŞTIRMADA

JANDARMA ÖZEL EKİPLERİ ARAŞTIRMADA

İl Jandarma Komutanlığı´ndan oluşturulan özel ekipler ile araştırmalara başlanmıştır.

Kayseri ilinde son zamanlarda meydana gelen Evden, Bağ, Bahçe ve İş yerinden hırsızlık olaylarının faillerini yakalamak için 21 Ağustos 2017 tarihinde, İl Jandarma Komutanlığından oluşturulan özel ekipler ile araştırmalara başlanmıştır.

1. Yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen bilgiler Cumhuriyet Başsavcılığına iletilerek alınan talimatlar doğrultusunda operasyonlara başlanmıştır.

2. Yapılan operasyonda; çalınan eşyaları satan F.K. gözaltına alınmış, sorgulamasında çalıntı eşyaları B.Ö. ve K.H. isimli şahıslardan aldığını beyan etmesi üzerine şüpheli B.Ö. ve K.H.´de gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin yapılan sorgulamasında, hırsızlık olaylarını kurdukları suç örgütünün lideri olan ve firari durumdaki T.E. isimli şahıs ile birlikte yaptıklarını, çaldıkları eşyaları depo kiralamak suretiyle sakladıklarını, yakalanmamak için sürekli araç değiştirdiklerini beyan etmiştir. Şüphelilerin kiraladıkları depolarda yapılan arama neticesinde (232) parça (çapa motoru, hızar makinası, matkap, hilti,  jeneratör, hırdavat malzemesi, küçük elektrikli el aletleri, bakır kazan vb.) hırsızlık malzemeleri ele geçirilmiştir. Ayrıca olaylarda kullanıldığı tespit edilen (2) transporter ve (1) İveco kamyonete el konulmuştur.

3. Yapılan araştırmalar sonucunda Kocasinan, Melikgazi, Sarıoğlan, Bünyan, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını yapan ve hırsızlık malzemelerini alıp satan (6) şüpheli tespit edilmiş, (5) şüpheliden (2) şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine konulmuştur.

4. Kayseri İl J.K.lığınca 24 Eylül 2017 tarihinde bağ evleri ve villalardan meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili başlatılan operasyon kapsamında 2 Ekim 2017 tarihinde firari durumdaki örgüt lideri T.E (11 ayrı suçtan aranan  ) isimli şahıs yakalanmıştır.

5. T.E´nin kaldığı ev ve çalıntı malzemeleri depolayıp sattığı bir dükkân tespit edilerek yapılan aramada, içerisinde buzdolabı, derin dondurucu, televizyon, bilgisayar, elektrikli süpürge, halı, kanepe ve vb. ev eşyalarının olduğu (271) kalem çalıntı malzeme tespit edilerek el konulmuştur. Çalıntı olduğu değerlendirilen malzemelerle ilgili mağdurlarla temasa geçilmiş olup teşhis işlemlerine devam edilmektedir.

6. Yapılan soruşturmalar sonunda (52)  faili meçhul olay aydınlatılmıştır.

7. Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca hırsızlık olayları ile mücadeleye aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın tanık oldukları şüpheli durumları 156 Jandarma imdat hattına iletmeleri özel önem arz etmektedir.