İYİ PARTİDEN HİZMET SALVOLARI

İYİ PARTİDEN HİZMET SALVOLARI

İYİ Parti İl Teşkilatı´nın seçim sonrasında yaptığı 5 aylık belediye meclis faaliyetlerinde birçok hizmetin yanlış uygulamalarla örtülü olduğu iddia edildi. İl Başkanı Süleyman Bozkurt genel muhalefet çalışmalarından bahsederken, meclis üyesi Kazım Yücel´

İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından seçim sonrası 5 aylık belediye meclis faaliyetleri hakkında yapılan basın toplantısında eleştiriler havada uçuştu. İl Başkanı Süleyman Bozkurt, ?Muhalefet demokrasilerde çok önem arz etmektedir. Biz laf olsun muhalefeti yapmıyoruz, bilinçli muhalefet yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Halkımız ve şehrimiz için fayda vermeyeceğini düşündüğümüz veya temelinde rant olan, adam kayırmacılık olan, menfaatçilik olan işlere geçit vermeyeceğimizi söylüyoruz. Seçim öncesinde arkadaşlarımızın tespit ettiği olumsuz durumların gerçek olduğu zaman içerisinde ortaya çıktı. Biz dedik ki şehrimizde belediyemizde maddi ve manevi sıkıntılarımız var. Biz bunu söyledik, kısa bir süre sonra bizim bu söylediklerimiz ortaya çıktı. Biz dedik ki bu şehirde sığınmacılar ciddi sıkıntılar çıkaracak evet çıkarıyor. Kentsel dönüşümde tapu sıkıntılarının zaman içerisinde insanımızı rahatsız edeceğini veya bu işle ilgili firmaların bu hususla ilgili mağdur olacağını dile getirdik söyledik söylediklerimiz ortaya çıktı? dedi.

Daha sonra konuşan İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel ise, ?Mesken sorunu en büyük sorun şehrimizde. 100 bine yakın vatandaşın evi var, oturuyor ama meskeni yok. Yani kat irtifakından bir tapusu var. Bu ne demektir? Elektriği iki katı ödüyor, suyu iki katı ödüyor. Bu yüzden vatandaşın 250 bin TL eden evi 100 bin ediyor. Gerçek değerleri olmadığı gibi bir de bu arkadaşlarımız elektrik, su faturalarını iki katı ödüyor. Kayseri´de 3 milyon 255 bin metre karelik hava ikmal arazisinin bir kısmında askeri konutlar olduğu için beklesin biz 1 milyon 255 bin metre karesinde millet bahçesi yapacağız dediler. Ben yine burada grubumla yapmış olduğum istişare konusunda bir açıklama yaptık dedik ki; Sadece bununla sınırlı mı? Tabii ki biz bu açıklamayı Kayseri adına yaptık. Çünkü hava ikmal arazisinin içindeki o konutları kaldırıp da binalara dönüştürürseniz meteorolojiyle yaptığımız görüşme sonucu dedik ki Ali Dağı´nın Erciyes eteğinden gelen rüzgâr Çay Bağları´na eser dikkat edin ama Gültepe´ye esmez. Onun için esinti alanını kapatacak bir imarlaşma şehrimizin hava kirliliğini gelecekte önemli derece de etkiler. Bunun üzerine partimiz konuyu mecliste gündeme getirdi. Suyla ilgili meclise bir konu taşıdık, Suyun Çay Bağlarında 1,5 TL´ye en zengin yerlerimizden biri vatandaşımız su içiyor. Bizim Kayseri´miz de benim gibi dar gelirli veya daha da zor geçinen vatandaşımız 4, 4,5 TL ödüyor. Ha mesken alamayanlar mı? Onlarda 7-8 TL ödüyor. Çay Bağları nasıl olur da suyu 1,5 TL´ye alıyor dedik ve meclis gündemine getirdik? dedi.