İYİ PARTİ İL BAŞKANI TEKİN´DEN ÇANAKKALE ZAFERİ AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ İL BAŞKANI TEKİN´DEN ÇANAKKALE ZAFERİ AÇIKLAMASI

İyi Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin´in Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklaması yaptı.

İyi Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin´in Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklaması şöyle: ?Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında kadar uzayan bir coğrafyada, adalet ve kudretle hüküm süren Büyük Osmanlı İmparatorluğunun zayıflayıp güçten düşmesi karşısında işgal ve sömürü uzmanı bir kısım Avrupa devletleri bunu fırsat bilip 1. Dünya Savaşını organize etmiştir. Bu savaşın tek amacı Osmanlı topraklarını paylaşmak ve Türklüğü önce esir sonra yok etmektir!  Ne var ki Büyük Türk Ulusunun çelikleşmiş iman gücü ve yüksek vatan sevgisi düşmana bu fırsatı vermemiştir. 1. Dünya Savaşı içerisinde cereyan eden ve savaşın seyrini değiştiren ÇANAKKALE SAVAŞI yalnız bizim değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biridir. Denizde ve Karada ayrı ayrı devam etmiş ve destan olacak zaferlerle neticelenmiştir.  Türk milleti Çanakkale´de, kavganın en haklısını ve en onurlusunu vermiştir. Bağımsızlık savaşımızın temelleri burada atıldığı gibi Kurtuluş Savaşımıza olan inanç da yine buradan çıkmıştır.

18 Mart 1915 ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN tarihidir. Bu büyük günde İngiliz ve Fransız gemilerinden oluşan, o dönemin en büyük deniz gücü, Çanakkale Boğazını geçip İstanbul ?a gitmek isterken kahraman Türk askerinin şiddetli karşı koyması ve Nusret Mayın Gemimizin döşediği mayınlar nedeni ile büyük bir hezimete uğramış, ağır kayıplar vererek boğazı terk etmek zorunda kalmıştır. Bir başka anlatımla düşman ÇANAKKALE GEÇİLMEZ i öğrenmiştir.

Çanakkale Savaşında, Osmanlı topraklarının her bir köşesinden gelmiş Mehmetçiklerimiz, kınalı kuzularımız, vatan, millet aşkı ve iman gücü ile savaşmış, gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş, nihayetinde emsalsiz bir zafer kazanmıştır. Buradaki fedakarlık ve başarı öyle büyük ki Mehmet Akif, Çanakkale Şehitleri için  ?EY ŞEHİD OĞLU ŞEHİT, İSTEME BENDEN MAKBER, SANA AĞUŞUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER? dizelerini yazmıştır.

Ne mutlu bizlere ki kahramanlığı, cesareti, ahlakı yüksek , vicdan ve merhametle yoğrulmuş bu büyük milletin mensubuyuz. 2000 yıllık bir mazisi olan şanlı ordumuz her daim mazlumun yanında, adaletten ve ahlaktan ayrılmadan milletimiz ile iç içe varolmuş, millete hizmetten ayrılmamıştır. Şuan Zeytindalı Harekatını yapan ordumuzu Tanrı korusun, yüceltsin ve zaferlerle donatsın.

Bugün Çanakkale Deniz zaferinin 103. Yıldönümüdür. Bu vesile ile Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nusret Mayın Gemisi Komutanları Hafız Nazmi Bey ve Tophaneli Hakkı başta olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet ve şükranla anıyoruz.