İYİ PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ, ?TEKİN´ DEDİ

İYİ PARTİ 1. OLAĞAN KONGRESİ, ?TEKİN´ DEDİ

İYİ Parti kayseri il teşkilatı 1. Olağan kongresini yaptı kongreye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener´de katıldı. Akşener Zeytin Dalı Harekâtı´na değinerek, "Afrin geç kalınmış bir mecburiyettir" değerlendirmesinde bulundu. Kongrede mevcut Başkan Hüsey

Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen kongreye, Akşener´in yanı sıra, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, İYİ Parti İl Başkanı Hüseyin Tekin,  İYİ Parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kongre öncesinde konuşan iyi parti il Başkanı Hüseyin Tekin,  Adalete susamış haksızlığa uğramış gelecekten kaygılı milletimiz adına bir ses bir nefes olma mücadelemizin neferi olabilme imkânını bana veren genel başkanım Meral Akşener hanım efendiye teşekkür ediyorum? dedi ve ekledi: ?Görevimi en iyi şekilde yerine getireceğime bu heyetin yanında söz veriyorum değerli hemşerilerim İYİ Parti kadın haklarını koruyan bir toplum hareketidir. İYİ Parti gençlerin geleceğini teminat altına alan bir gençlik hareketidir. İYİ Parti  ille de üretim  diyen çiftçiyi koruma hareketidir. İYİ Parti bir siyasal hareket olmaktan öte bir aile olma yolundadır. Her daim barışın birliğin adaleti sağlama yolunda İYİ Parti´nin neferi olmanın gururunu yaşıyorum.?

İki listenin yarıştığı genel kurulda başkan adaylarından Orhan Köksal´da

bu sürecin her aşamasında yiğit dava arkadaşlarımızla her zaman en ön safta olduklarını belirterek şöyle konuştu: ?Milletin doğal liderine yükselen Meral Akşener´in yüksek gayret ve öncülüğüne neticesinde açılan bu yeni yolun adı İYİ Parti oldu. İYİ Parti alın teri yoğrulan madden bütün zorlukların üstesinden gelinerek meydana getirilen bir halk hareketidir. Dünde yanında olduğumuz bu günde milletin ümidi olarak gördüğümüz Meral Akşener´in yine yanındayız ve İYİ Parti´nin Kayseri´de ki hizmet karı olmak üzere karşınızdayım.  Bu hizmet yarışında milletimizin ve devletimizin menfaatleri için bir araya gelmiş gönüller adına iyi parti Kayseri 1.Olağan Kurultayı´na il başkanı aday olduğumu açıklıyorum.  Uzun soluklu demokrasi ve adalet mücadelesi neticesinde çeşitli siyaset bedeller ödemek sureti ile filizlenen olgunlaşan ve milletimize umut olarak yeşeren İYİ Parti´nin taşıdı bu misyonun temsilcileriyiz??

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, de Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´deki teröristlere yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı´na değinerek, "Afrin geç kalınmış bir mecburiyettir. Biz Irak´ı, Suriye´yi, Barzani´yi, Peşmergelerin Türkiye´den geçişini, çözüm süreci denilen yıkım sürecini, çalınan soruları konuşabilseydik Türkiye bugün Afrin´i konuşuyor olmazdı" dedi.

Akşener, "Biz henüz 4 aylık partiyiz. Bugün itibariyle 47 ile gittik. 47 ilde vatandaşlarımızla dertleştik. ´İYİ Partiyi kuramazlar, kurdurmazlar´ denilmişti, kurduk. ´Yapamazlar´ demişlerdi, birlikte yaptık. Şimdi de kongrelerimizi yapıyoruz. İnşallah yapılan seçimde en büyük iktidar alternatifi ve Cumhurbaşkanlığı alternatifi olacağız. İktidarı ve Cumhurbaşkanlığını alacağız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz dönemine değinen Akşener, "Bizler 1 Kasım´dan sonra demokrasi mücadelesini edepli olarak sürdürdük. Biz demokrasinin uygulanabilmesini istedik. Kim seçilebilirse seçilsin demokratik seçim olsun istedik. Allah´a şükürler olsun iyi ki ´Haydi´ demişsiniz. Herkesin iç yüzünü, nasıl görünmeye çalıştığını ve gerçeğin nasıl olduğu görevini gösterdik. 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz hain kalkışma sonrası OHAL ilan edildi. Arkasından saray koalisyonu var ya küçük ortağı başkanlık sistemini önerdi. Referanduma gidildi. Referandumda ´Eğer kabul edilirse Türkiye için yanlış olur´ dedik ve onlar da ´Bunlar hain, PKK´lı, FETÖ´cü´ dediler. Biz de ´Bütün bunları söyleyenler aynaya baksınlar´ dedik. Sağlarında, sollarında gelinleri, damatları görecekler, aynada da kendilerini görecekler" diye konuştu.

Kongrede daha sonra delegeler oy kullanma işlemine geçildi mevcut başkan Hüseyin Tekin 387 oy alırken diğer aday Orhan Köksal 83 oy aldı, 473 oyun kullanıldığı kongrede 5 oy geçersiz 1 oyda boş olarak sayıldı.