HACILAR´DA AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN KİM ÖNE ÇIKTI?

HACILAR´DA AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN KİM ÖNE ÇIKTI?

Hacılar´da AK Parti kulislerinde hararetli bir şekilde yeni dönemin nasıl olacağı konuşulmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da değişim açıklamasından sonra yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Hüdai Barut´un yeniden ilçe yönetiminden

Hacılar´da siyaset kazanı kaynamaya başladı. Özellikle son günlerde AK Parti´de genel olarak yaşanan değişim rüzgârına AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları da uydu. Uzun süredir Hacılar ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüdai Barut, yeni dönemde başkan adayı olmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından ise kulisler iyice hareketlendi. Hacılar´da delegeler genel merkez bünyesinde Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti´nin Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Mental´ yorgunluk söyleminden sonra, ilerleyen dönemde olabilecek bir değişime karşıda hazır olduklarının sinyalini vermişlerdi. Delegeler ve ilçede partinin ileri gelenleri aralarında yapılan konuşmalarda bir isim üzerinde görüş belirtilmişti.

Yaşanan bu değişim rüzgârının ilçeyi de vurmasıyla ismi konuşulan partilinin kimliği de delegeler arasında fısıldanmaya başlandı. Partinin ilçe teşkilatında uzun süredir görev yapan ve faal olarak da seçim dönemlerinde emeğini esirgemeyen İş adamı Ahmet Övüç´ün, ilçedeki partililer tarafından yeni başkan olması konusunda tercih edildiği dillendirilmeye başladı. İlçedeki partililerin bu isteğine karşın kafalardaki tek soru ise bu ismin il yönetimi ve parti genel merkezi tarafından nasıl karşılanacağı oldu.

AK Parti İlçe Başkanlığı için adı geçen Ahmet Övüç´ün daha önce bu söylemlerle karşı karşıya geldiği, parti genel merkezi isteği ve il yönetiminin de onayı olmadan bu değişime sıcak bakmayacağını belirttiği siyaset kulislerinde konuşulan konu başlıklarından bazılarıydı. O dönem Ahmet Övüç´ün, Hüdai Barut´un yeniden aday olacağını düşündüğü de gelen iddialar arasındaydı.  

Hüdai Barut´un yeni dönemde ?aday olmayacağım´ açıklamasından sonra ise gözler yeniden Ahmet Övüç´e çevrildi. İlçede kendisine ağır bir baskının olduğu ifade edilen Ahmet Övüç´ün son olarak ?Partim, benim için hangi görevi layık görür ise ben onu yaparım. Biz burada hizmet için varız. Görev seçmeyiz. Partimizdeki büyüklerimiz bize nerede ihtiyaç duyarlarsa biz her zaman orada olacağız? dediği belirtildi.

Hacılar´da bu gelişmeler yaşanırken özellikle delegelerinde il yönetimine de Ahmet Övüç´ün başkanlığında birliktelik oluşturmak istediklerini iletecekleri ve Hacılardaki delegelerin düşüncelerine de il yönetiminin saygı duyacağı gelen fısıltılardan bazıları oldu.