GAZETECİLER YÜZME KURSUNA BAŞLADI

GAZETECİLER YÜZME KURSUNA BAŞLADI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´nün yürüttüğü ?Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın´ projesine gazeteciler de dahil edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmeler sonunda gazetecilere verilecek olan yüzme kursu Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Gazeteciler C

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen ?Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın´ projesi kapsamını genişleterek devam ediyor. İlimizde de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen projenin kapsamı genişletildi ve gazeteciler ile ailelerinden başlayarak proje devam edecek.

Projenin startı, Perşembe günü Olimpik Yüzme Havuzu´nda gerçekleştirilen tören ile yapıldı. Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da hazır bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, şöyle dedi: ?Ben, öncelikle bu projeye destek verdiğiniz ve katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bakanımızın başlattığı bu proje ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde 1 Milyon çocuğumuza yüzme öğretmeyi planlıyoruz. Basın mensuplarımızın burada olması bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Spor, vatana hizmettir. Sporun tüm kesimlerce yapılması, ülkemizde kalkınmayı beraberinde getirir. Projemize katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Projemiz yıl boyunca devam edecek. Tüm çocuklarımızı buraya bekliyoruz.?

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise şunları kaydetti: ?Yüzmeyi bilmeyen kalmasın projemize katılım, önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Tabii takım elbiseli bir şekilde havuzun başında bir cemiyet başkanı garip duruyor. Müdürümüz, ?Cemiyet başkanımıza yüzme öğretemezsek, bu işte başarılı olmuş sayılmayız´ dedi. Bende öğreneceğim diye kendisine söz verdim. Önümüzdeki haftadan itibaren şortumuzu giyip, geleceğiz ve öğrenmeye çalışacağız. Tabii ki hepimizin yüzme öğrenmesi gerekiyor. İlimize ve ilçelerimize çok güzel havuzlar yapılıyor. Yaz aylarında çok sayıda boğulma görüyoruz ve ölümler yaşıyoruz. Bunlar genel itibariyle dere ve barajlarda yaşanıyor. Havuzumuza her gün 1500 kişi yüzmeye geliyormuş. Benim buraya ikinci gelişim, gerektiği kadar temiz ve bakımlı. Bu projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.?