EUROCUP´TA YARI FİNALİN ADI AGÜ

EUROCUP´TA YARI FİNALİN ADI AGÜ

Bellona AGÜ Spor, EuroCup Women Çeyrek Final rövanş maçında sahasında Fransa temsilcisi BLMA´yı konuk etti. İlk maçı deplasmanda 65-85 kazanan AGÜ Spor, yarı final biletini ise 73-68´lik skor ile kendi sahasında almayı başardı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi´nde oynanan karşılaşmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kulüp Başkanı Ömer Yağmur ve beraberindekilerle birlikte izlediler. AGÜ Spor karşılaşmaya Chelsea Gray, Şaziye İvegin Üner, Jelena Dubljevic, Lara Sanders ve Ann Wauters ilk 5´i ile çıktı. Karşılaşmanın ilk periyotunda Bellona AGÜ Spor, rakibi karşısında 11 sayı farka giderek skoru 25-16 yaptı. Bellona AGÜ Spor, ikinci periyotta da baskın oyununu korudu ve yakaladığı pozisyonları iyi değerlendirerek bu periyotu 12 sayı farkla 42-30 önde kapattı ve devre arasına önde giren taraf oldu.

Mücadelenin üçüncü periyodunda da Bellona AGÜ Spor rüzgarı esti. Taraftarının da desteğini arkasına alan AGÜ Spor, rakip BLMA´yı bu periyotta 63-46´lık skor ile yenerek sayı farkını 17´ye yükseltti. Son periyotta da AGÜ Spor´un üstünlüğü devam etti. AGÜ Spor son düdükle birlikte sahasında BLMA´yı 73-68 yenerek yarı final biletini almış oldu. Karşılaşma sonrası ise saha içinde ve tribünde büyük sevinç yaşandı. Yarı finale yükselen bir başka Türk takımı ise Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu. İlk karşılaşma 21 Mart´ta Hatay´da, rövanşı ise 24 Mart´ta Kadir Has Spor Salonu´nda oynanacak.