ERÜ`ye SETEM´den 2 farklı ödül

ERÜ`ye SETEM´den 2 farklı ödül

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen yarışmada Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi, belgesel dalında 2 ödül kazandı.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından düzenlenen yarışmada Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi, belgesel dalında 2 ödül kazandı. ERÜ, belgesel dalında ?En İyi Yönetmen Ödülü´  ve ?Jüri Özel Ödülü´ne layık görüldü.

Oyuncu Janset Paçal`ın sunumu ile Beyoğlu Atlas Sineması`nda gerçekleşen ödül törenine SETEM Başkanı, yapımcı ve yönetmen Mehmet Güleryüz, sinemaseverler ve öğrenciler katıldı. 2043 filmin başvuru yaptığı; belgesel, animasyon, kısa animasyon ve kısa film (BAK) kategorilerinde gerçekleştirilen ?5. SETEM Akademi Bak Kısa Film Yarışması ve Uluslararası İpekyolu Film Festivali´nde, finale kalan isimler belli oldu.  ERÜ İletişim Fakültesi  Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi, Peyami Safa Altıntaş, geçen yıl serbest proje olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi`nde, çekimlerini yaptığı ve itfaiyecilik mesleğinin zorluklarını işleyen ?Hayat Nöbeti? isimli belgeseli ile, yarışmanın belgesel alanında, ?En İyi Yönetmen Ödülü?nü kazandı. ERÜ İletişim´den geçen yıl mezun olan  Anıl Bayrak ve Fatema Khawari ise, ?Kafes? isimli bitirme projesi filmiyle ?Jüri Özel Ödülü´ne layık görüldü. Bayrak ve Khawari, ?Kafes´ isimli filmleriyle geçen Eylül ayında ise ?Türk Dünyası Uluslararası Belgesel Film Festivali?nde ikincilik ödülüne hak kazanmıştı.