ERÜ´DE TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ERÜ´DE TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi ve Kayseri Tabip Odası tarafından ?14 Mart Tıp Bayramı? etkinliği düzenlendi.

Merkezi Derslikler Amfisinde gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu da, kuruluşundan bu yana tıp fakültesine hizmet veren akademisyen ve idarecilere teşekkür etti.

Dekan Poyrazoğlu, ?Araştırma Üniversitesinin bir fakültesi olarak en önemli hedeflerimizden biri öğrencilerimizin araştırmalara yönelmesidir. Bu kapsamda bilim insanı yetiştirme grubumuz çalışmalar yapmakta ve şuanda öğrenci sayımızın yüzde 5´ine gelen 80´in üzerinde öğrencimiz araştırmalarda aktif görev almaktadır. Hedefimiz bunu yüzde 10´un üzerine çıkarmaktır. Bu projelerde görev alan öğretim üyesi öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki! İleri de tıp fakültemizden iyi araştırmacılar çıkacaktır? dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında Erciyes Üniversitesi´nin kuruluşundan bu yana geçen 40 yıllık sürede başarılı işlere imza attığını belirtti.

Rektör Güven, ?Erciyes Üniversitesi´nin akranlarına göre hızlı yol almasının ardında Kayseri´deki hayırsever geleneğinin büyük katkısı olduğunu unutmamak gerekiyor. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. 14 Mart´ın ilk ortaya çıkışı işgale karşı direniş olsa da sonraki yıllarda tıp bayramı olarak kutlandı. Tabi ki zaman içerisinde sağlık çalışanları başta hekimler olmak üzere çok sorunlarla karşılaştılar. Şiddete maruz kalıp öldürüldüler. Ama inşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Ülkemizde sağlık alanında büyük gelişmeler var. İlk geldiğim yıllardaki hastanelerin durumu düşünüyorum. Şimdiki durumlarını düşünüyorum. Yapılan modern hastaneleri, ulaşılan hekim ve sağlık çalışanı sayısı ve sahip olan imkânları düşünüyorum. Gerçekten Türkiye çok büyük yol aldı. Ve dünyada da bir sağlık üssü haline geliyor. Özellikle sağlık turizmi açısından sadece ülkemiz için değil, çevremizdeki ülkeler içinde bir sağlık üssü haline geldi. Sadece bununla değil, beraberinde birçok ülke için hekim de yetiştiren bir ülke haline geldi? diye konuştu.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından Gevher Nesibe Teşvik Ödülü, 2017 yayın sıralamasında ödül alan öğretim üyelerine teşekkür beratları ve spor müsabakaları ödülleri takdim edilmesi ve yeni atanan öğretim üyelerine cübbelerinin giydirilmesiyle son buldu.