ERÜ´DE ?14. GELENEKSEL JAPON KÜLTÜR GÜNÜ? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ERÜ´DE ?14. GELENEKSEL JAPON KÜLTÜR GÜNÜ? ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Japon Kültür Topluluğu tarafından ?14. Geleneksel Japon Kültür Günü? etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Volkan Erdemir´in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinlik, Japon kültürüne özgü yiyecekler ve karikatürlerin tanıtıldığı stantların gezilmesiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Volkan Erdemir, bölüm faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Erdemir, ?Bölüm olarak bu yıl 20. mezunlarımızı vereceğiz. Bugün Türkiye´de Burdur´dan İstanbul´a, Denizli´den Yozgat´a kadar olan üniversitelerde ÖYP Programı ile doktorasına devam eden ve yakın gelecekte öğretim üyesi olarak görev alacak 12 doktora öğrencisinin tümünün fakültemizin mezunu olması mutluluk ve gurur vericidir? dedi.

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan da, öğrencilerin düzenledikleri bu tür etkinliklerle farklı kültürleri tanıma imkânı sağlandığını kaydetti.

Prof. Dr. Doğan, ?Dil sadece iletişim aracı değil, dil kültürün ve medeniyetin temel unsurlarından birisidir. Birçok özelliğiniz ona bağlı olarak gelişiyor. Giyimden kuşama, yemeden içmeye ve edebiyata kadar onunla gelişiminizi oluşturuyorsunuz. O açıdan dil önemli bir vasıtadır. Geçmişe dönük baktığımızda da bizim Japonya ile çok eskiye dayanan bir dostluğumuz vardır. Bu dostluğumuzu da dil vasıtasıyla sürdürmeye çalışıyoruz ? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Japonya´nın tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi ve öğrenciler tarafından geleneksel dans gösterisi yapıldı.