ERÜ, TÜBİTAK 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI KAPSAMINDA

ERÜ, TÜBİTAK 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI KAPSAMINDA

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında projeleri tarafından desteklenen 33 üniversiteden biri oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ?2244 Sanayi Doktora Programı? kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler için imza töreni düzenlendi.

TÜBİTAK binasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal´ın da katıldığı törende, 33 farklı üniversitenin yöneticileri ile bu üniversitelerle işbirliği projesi yapan 77 firmanın temsilcilerine belgeleri takdim edildi.

İmza töreninde Erciyes Üniversitesi´ni Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış temsil ederken, Erciyes Üniversitesi ile proje yapan ve bu projeleri TÜBİTAK 2244 protokolü ile desteklenmeye hak kazanan Aspilsan AŞ, Kayseri Şeker ve LifosBio firmalarına imzalanan sözleşmeler takdim edildi.

İmza töreninde ERÜ Rektörü Mustafa Çalış´a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç ile desteklenen sanayi doktora programı projelerinin akademik danışmanlıklarını üstlenen Prof. Dr. Mehmet Arslan ve Prof. Dr. Şaban Patat eşlik etti. Desteklenen projeler kapsamında; toplam 10 doktora öğrencisi Kayseri Şeker, LifosBio ve Aspilsan A.Ş. firmalarında aylık 4500TL´lık TÜBİTAK bursuyla istihdam edilecek olup, doktora çalışmaları sonrasında bu öğrencilerin 3 yıl süreyle daha TÜBİTAK tarafından %40-60 oranında istihdam desteği alması sağlanacaktır.

Bu programın duyuru, hazırlık ve sonuçlandırılması aşamalarında Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi etkin bir şekilde rol almış, Erciyes Üniversitesi akademisyenleri ile sanayi kuruluşlarını program amaçları çerçevesinde buluşturmuştur.