ERCİYES´TE GALİBİYET HASRETİ BİTTİ

ERCİYES´TE GALİBİYET HASRETİ BİTTİ

PTT 1. Lig´de 25.hafta kapanış maçında Kayseri Erciyesspor, sahasında Göztepe´yi konuk etti. İlk yarısı 0-0 tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısının 82.dakikasında Çağrı´nın kaydettiği golle Erciyesspor, galibiyet hasretine son verdi.

PTT 1.Lig´de sıkıntılı günler geçiren Kayseri Erciyesspor, 25.haftanın kapanış maçında konuk ettiği Göztepe´yi ikinci yarının 82.dakikasında bulduğu golle 1-0 mağlup etti. Sahadan galibiyetle ayrılan Erciyesspor´da büyük sevinç yaşanırken, mavi-siyahlılar puan durumunda ise 1 basamak yükseldiler.

Kadir Has Stadyumu´nda oynanan karşılaşmaya konuk ekip Göztepe´nin vuruşu ile başlandı. İlk yarının ilk dakikalarında Kayseri Erciyesspor sağ kanattan Erçağ ile etkili ataklar geliştirmek isterken, ileri uçta Volkan ve Üstün Bilgi gol arayan isimler oldular. Erciyesspor´un ilk ciddi atağı 6.dakikada geldi. Sağ kanattan Erçağ´ın ortasında Volkan Okumak ceza sahası içinde topla buluştu. Ancak Göztepe kalecisi Gökhan Değirmenci pozisyonu zamanında engelledi ve topu uzaklaştırdı. 27.dakikada ise gelişen Göztepe atağı sonucunda defansta Fırat´ın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle Hakem Koray Gençerler penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Leroy George kullandı. Ancak top az farkla auta çıktı ve Göztepe bu penaltı vuruşundan yararlanamazken, Erciyesspor derin bir nefes aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonlandı.

İkinci yarıya ise Erciyesspor´un vuruşu ile başlandı. İlk yarıdaki pozisyonlarını ikinci yarıda da geliştirmek isteyen taraf Erciyesspor oldu. Sağ kanattan Erçağ´ın asist denemeleriyle geçen ikinci yarının ilk 15 dakikasında Erciyesspor, Göztepe kalesine 3 şut çıkartmayı başardı. 68.dakikada ise Erçağ taşıdığı topu ceza sahası son çizgisine kadar indirdi. Kale önüne yaptığı pasta, Volkan Okumak´tan önce defans müdahale ederek topu uzaklaştırdı. 82.dakika ise gelişen Erciyesspor atağında kaleye yapılan yüksek ortada arka direkte Çağrı Yarkın topa dokundu ve Erciyesspor´u 1-0 öne geçirdi. Bu golle birlikte ataklarını artırmak isteyen Erciyesspor, 87.dakikada Erçağ ile kullandığı serbest vuruştan yararlanamadı. Karşılaşmanın normal süresinin ardında 4 dakikalık uzatma süresi eklendi. Uzatma devresinde de başka gol olmadı ve Erciyesspor, Göztepe karşısında Çağrı ile bulduğu golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Erciyesspor bu skor ile puanını 24´e yükseltti ve puan durumunda 16.sıraya yerleşti.